ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ήλιος... με δόντια την Τετάρτη - Επιμένει το «ξεροβόρι»

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ήλιος... με δόντια την Τετάρτη - Επιμένει το «ξεροβόρι»
EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και αρκετό κρύο προβλέπεται για αύριο Τετάρτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ τοπικές συννεφιές θα σχηματιστούν πριν το μεσημέρι στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στη βόρεια Κρήτη, που είναι πιθανό να δώσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές ή και μπόρες χιονιού στα ορεινά.

Αργά το βράδυ συννεφιές θα σχηματιστούν και στη βόρεια Ελλάδα, που όμως δεν θα δώσουν φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι ιδιαίτερα ξηροί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο 5 με 6, τοπικά και 7 με 8, μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά. Μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 11 με 14 βαθμούς, όμως ο βοριάς θα κάνει την αίσθηση του κρύου λίγο έως αρκετά πιο έντονη.

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με κάποιες συννεφιές, οι οποίες ίσως δώσουν κάποια ασθενή βροχή στα βόρεια και ορεινά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ -πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 7 με 8- και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι πιο συννεφιασμένος τις πρωινές ώρες, χωρίς όμως να εκδηλωθούν φαινόμενα. Μετά το μεσημέρι αυτές θα περιοριστούν στα πολύ νότια και στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή θα έχουμε σύντομο πέρασμα από βροχές στα ανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος.