ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Επιδείνωση του καιρού το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία

Κακοκαιρία: Επιδείνωση του καιρού το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία

Ο χιονιάς είναι προ των πυλών, καθώς από το βράδυ της Κυριακής 4 Ιανουαρίου, ο καιρός θα χαλάσει αισθητά, με χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ της Κυριακής. Αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, βοριάδες 5-7 μποφόρ στα Πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν και τις επόμενες μέρες και θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα επικρατήσουν νεφώσεις, άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται, μειώνεται η ταχύτητα των οχημάτων και διατηρείται αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Επίσης όσοι πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Σχετικές ειδήσεις