ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - ΕΜΥ: Προσοχή στα μελτέμια τις επόμενες ημέρες - Τι να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Καιρός - ΕΜΥ: Προσοχή στα μελτέμια τις επόμενες ημέρες - Τι να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες – Ιδιαίτερη προσοχή στους ισχυρούς άνεμους – Ενημερωθείτε για τον καιρό πριν ταξιδέψετε

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι βοριάδες που δεν αποκλείεται στο Αιγαίο να φτάσουν τους 7 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα

Στην Αττική, τη Δευτέρα (20/08/2018) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και το απόγευμα βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Την Τρίτη (21/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανών μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (22/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι - Νέα ανατριχιαστική αποκάλυψη για την τραγωδία: Αγνόησαν προειδοποίηση ταξίαρχου για τη φωτιά

Νατάσα Βαρελά: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της άτυχης δημοσιογράφου