Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου
22
3bf
Ταχ. Ανέμου
42%
Υγρασία
06:15
Ανατολή
18:44
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Νέα επιδείνωση το Σάββατο με χιόνια - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Για νέα επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου από τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου χιόνια και βροχές θα κινηθούν προς τα νότια - νοτιοανατολικά. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα αρκετές περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης δεν φαίνονται να επηρεάζονται από τα φαινόμενα.

Στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά, ενώ από το ύψος των ορεινών τμημάτων της Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ίσως πάνω από τα 300 - 500 μέτρα υψόμετρο.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, θα υπάρχουν χιονοπτώσεις και στην Αττική, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συγκρίσιμες με αυτές που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα. Θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα πάνω από τα 500 - 600 μέτρα ενώ θα βρέχει στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Ο καιρός αύριο

Την Πέμπτη (27/1), η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα από το ύψος της Λήμνου, στα ανατολικά τμήματα των Σποράδων, στις Κυκλάδες και στα κεντροανατολικά τμήματα της Κρήτης τα οποία θα είναι κατά τόπους πιο πυκνά και θα αφήνουν ασθενείς μπόρες χιονόνερου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Στην υπόλοιπη χώρα, τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια.

Μετά το μεσημέρι, στην Θράκη θα συννεφιάσει σταδιακά ενώ από την Λήμνο, στα ανατολικά τμήματα των Σποράδων, στις Κυκλάδες και στην ανατολική Κρήτη τα όποια σύννεφα αστάθειας θα διατηρηθούν χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν αραιές συννεφιές με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Αρναούτογλου: Ο χιονιάς «Ελπίς» στους ιστορικότερους των τελευταίων 111 ετών