Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Σάββατο, 27 Απριλίου
16
2bf
Ταχ. Ανέμου
69%
Υγρασία
06:34
Ανατολή
20:11
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Αποπνικτικό κοκτέιλ με ζέστη, αφρικανική σκόνη και αυξημένη υγρασία (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Με συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης και νοτιάδες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου μετατοπίζεται προς τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου και έχει σαν αποτέλεσμα να στρέφονται οι άνεμοι σε νότιους, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Οι νοτιάδες θα ανεβάσουν αρκετά την θερμοκρασία ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας. Ταυτόχρονα, όμως, θα μεταφέρουν και μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Σήμερα Πέμπτη (31/3), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η ορατότητα θα είναι αρκετά περιορισμένη ιδιαίτερα προς την περιοχή της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας εξαιτίας της σκόνης σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα κυριαρχήσουν οι λασποβροχές. Στα νότια και τα νοτιοανατολικά, μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει σε αρκετές περιοχές τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, αρκετές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα κάτι το οποίο θα βοηθήσει στο να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.