ΕΛΛΑΔΑ

Βούλα Παπαχρήστου: Ποια είναι η αθλήτρια που προκάλεσε σάλο

Βούλα Παπαχρήστου: Ποια είναι η αθλήτρια που προκάλεσε σάλο

Ένα tweet ήταν αρκετό για να προκαλέσει αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Η Ελληνίδα έγραψε στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων δύο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ποια είναι όμως η αθλήτρια που προκάλεσε τόση αναστάτωση;

Η Βούλα Παπαχρήστου γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1989 στην Αθήνα και είναι πρωταθλήτρια στο τριπλούν. Το 2008 ήρθε τρίτη στο παγκόσμιο Ε/Ν και το 2009 πρώτη στους Πανευρωπαϊκούς Νέων και τρίτη στους Μεσογειακούς. Το 2011 ήρθε πρώτη στους Πανευρωπαϊκούς Νέους και πρώτη στη Σούπερ Λίγκα.

Πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη στο Βήμα όπου είχε δηλώσει. «Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε γύρω στα 9 μου χρόνια, όμως δυο χρόνια μετά άφησε την ενόργανη και ασχολήθηκα με το μήκος, αφού λόγω ηλικίας δεν μπορούσα να κάνω τριπλούν. Στην πορεία ο πρώτος μου προπονητής αποφάσισε να το γυρίσω στο άθλημα που ασχολούμαι μέχρι σήμερα και τελικά δικαιώθηκε. Σίγουρα και οι γονείς μου ήθελαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, αφού από μικρή είχα έφεση στα αθλήματα και πολύ ενέργεια. Πριν τα 18 μου, λοιπόν είχα αποφασίσει πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, πέρα από τον αθλητισμό. Βέβαια τότε δεν ήξερα αν η απόφασή μου αυτή είναι σωστή, αν θα με βοηθήσει στην καριέρα μου ή αν θα μπορώ να ζω μια αξιοπρεπή ζωή, ωστόσο σκέφτηκα πως θα πρέπει να το κάνω όσο καλύτερο μπορώ. Έπειτα από τόσα χρόνια και πολύ δουλειά είδα ότι όσο μεγαλώνω είναι αρκετά δύσκολο, λόγω του σχολείο και των υποχρεώσεων, αλλά τελικά οι προσπάθειες έπιασαν τόπο, αφού θα αγωνιστώ στην Ολυμπιάδα. Αυτή η χρονιά είναι ταγμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τον προπονητή μου είμαστε προσεκτικοί και θέλουμε να τελειοποιηθούμε σε όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης:

Βούλα Παπαχρήστου: Σάλος για το ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter