ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε στις 17:00 στη Βουλιαγμένη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την 2η ειδική ανακρίτρια Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank.

Αύριο, Παρασκευή, ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος για πέντε αδικήματα στο σκάνδαλο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του Λ. Λαυρεντιάδη καθώς έκρινε ότι είναι ύποπτος φυγής και αυτό παρά το γεγονός ότι ήδη με σχετική διάταξη τού έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Πλέον, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσει μάχη προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκισή του μετά την απολογία που σύντομα θα κληθεί να δώσει ενώπιον της ανακρίτριας. Σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ προς εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ήταν πρόεδρoς του ΔΣ της τράπεζας Proton. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι οι εξής:

Εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, κατ' επαγγέλμα και κατά συνήθεια υπεξαίρεση σε συνδυσαμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, μετά από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψυχολογική κατάσταση του συλληφθέντα είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη.