ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: «Βουλιάζει» το προαύλιο από χιλιάδες κόσμου

ΕΡΤ: «Βουλιάζει» το προαύλιο από χιλιάδες κόσμου

-Μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής φτάνει ο κόσμος

-Κλειστή η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα

Πλημμυρισμένη από κόσμο είναι η Λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, καθώς όλο και περισσότεροι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το κτήριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλίσει και το προαύλιο της ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Οι μπάρες του Ραδιομεγάρου έχουν κατέβει και η είσοδος στο κτίριο επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους με την ειδική κάρτα εισόδου. Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν φαινόμενα προβοκάτσιας.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Γενική συνέλευση έχουν προγραμματίσει για τις 16:00 της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, προκειμένου να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου για την περαιτέρω στάση τους όσον αφορά την απεργιαακές κινητοποιήσεις στον κλάδο.

Το ΠΑΜΕ αποχώρησε από το χώρο της συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο, ενώ νωρίτερα αποδοκιμάστηκε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος όταν απηύθυνε με τη σειρά του μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας , έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου γέμισαν το προαύλιο της ΕΡΤ και τη λεωφόρο Μεσογείων και με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίδραση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει από τη Τρίτη το βράδυ τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ενώ το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης συνεχίζει να βγαίνει στον αέρα σε αναμετάδοση από άλλους σταθμούς, από τα μεγάφωνα στην είσοδο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων όλων των κλάδων, αυτόνομων οργανώσεων, απλοί πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι και το Σταυρό παραμένει λόγω της συγκέντρωσης κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Εξαιτίας της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ παρέμειναν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9.00 το πρωί, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

Αύριο στις επτά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συναυλία συμπαράστασης στο προαύλιο της ΕΡΤ με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Ανοικτή είναι η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων έξω από το ραδιομεγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου νωρίτερα διεξήχθητο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Χιλιάδες κόσμου παραμένουν στο προαύλιο αλλά και στο ρεύμα ανόδου σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Λόγω της συγκέντρωσης και του κόσμου που βρίσκεται ήδη έξω από το ραδιομέγαρο, έχουν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων.
Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που φτάνει μέχρι κάτω από το ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής.

Οι μπάρες του Ραδιομεγάρου έχουν κατέβει και η είσοδος στο κτίριο επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, με την ειδική κάρτα εισόδου. Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν φαινόμενα προβοκάτσιας.

Παρών στη συγκέντρωση και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ αρχή του νέου κατήφορου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια τηλεόραση.

Φωτορεπορτάζ:

Γιώργος Διαμαντάκης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ.

ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β.

ΑΝΘΙΜΟΣ Β.