ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλόκο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου μέχρι τα σημεία που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και διαλύθηκαν.

lafazanisk

Πίσω από το μπλοκ των συνδικάτων ακολουθούσαν μέλη αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

entasi5

Λίγο αργότερα αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ διέλυσαν ομάδα νεαρών που επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά στην τράπεζα Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων.

panepis

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 5 προσαγωγές.

Πριν από λίγο αποχώρησε το μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (pics+vid)

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει «μπανανία» (video)