ΕΛΛΑΔΑ

Kαβάλα: Ολοκληρώνονται οι πλωτές εξέδρες

Kαβάλα: Ολοκληρώνονται οι πλωτές εξέδρες

Λίγες εβδομάδες έμειναν για την ολοκλήρωση της κατασκευής των πρώτων πλωτών εξεδρών που θα εγκατασταθούν στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας και θα μετατρέψουν ένα μέρος του σε μαρίνα. Οι πλωτές εξέδρες κατασκευάζονται στην Ξάνθη και πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν οι πρώτες από αυτές στην περιοχή μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται ο ΝΟΚ.

Η τελευταία, πάντως, εξέλιξη όσον αφορά τις πλωτές εξέδρες έχει να κάνει με την καταβολή των 500.000 € που αφορούν τον ΦΠΑ του έργου. Όπως ανέφερε στο KavalaPress ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, η απάντηση που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών στην επιστολή που απέστειλε και με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί ο οργανισμός από την καταβολή του ΦΠΑ λόγω της φύσης του έργου (ανταποδοτικό) ήταν αρνητική, με συνέπεια ο ΟΛΚ να είναι αναγκασμένος να πληρώσει από το ταμείο του τις 500.000 €.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι:

«Εμείς θα πληρώσουμε κανονικά τον ΦΠΑ και εφόσον καταφέρουμε να διαχειριστούμε από μόνοι μας τις πλωτές εξέδρες θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τον ΦΠΑ. Έχουμε κόψει ήδη το πρώτο τιμολόγιο προκειμένου να πληρώσουμε τα πρώτα χρήματα που αντιστοιχούν στον ΦΠΑ, ενώ παράλληλα ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να δούμε αν και κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε τις πλωτές εξέδρες (σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τις παραχωρήσουμε σε ιδιώτη)»

Προβλήματα, ωστόσο, αντιμετωπίζει και το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μώλου, καθώς στην διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης ΑΜΘ Γιώργου Γερομάρκου, της αναδόχου εταιρείας και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας (η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα) έγινε γνωστό ότι, για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι (αρχικό χρονοδιάγραμμα), ούτε και μέσα στο φθινόπωρο (σύμφωνα με την παράταση που έχει δοθεί) αλλά προς το τέλος του 2014! Πάντως οι κ. Γρανάς και Γερομάρκος δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα το έργο.

ΠΗΓΗ: kavalapress.gr

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Συλλήψεις για κλοπές ηλικιωμένων, με... δόλωμα κουβέρτες!