ΕΛΛΑΔΑ

Έβρεξε… προβλήματα στην Αττική

Έβρεξε… προβλήματα στην Αττική

-Πλημμύρισαν δρόμοι και διαμερίσματα – Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική

-Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια στο Μαρούσι, στον Χολαργό, στο Χαλάνδρι, στη Νέα Ιωνία, αλλά και την Κηφισιά, την Άνοιξη, τη Σταματά, τον Άγιο Στέφανο κ.ά..

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σε αρκετά σημεία του λεκανοπεδίου ακινητοποιήθηκαν οχήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων, χωρίς όμως να κινδυνέψει κάποιος οδηγός.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας, στον παράπλευρο της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Άγιου Στέφανου, στη συμβολή της Μεσογείων με την Κύπρου και στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Χαλάνδρι.

Έκλεισε επίσης για αρκετή ώρα το ρεύμα ανόδου στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. Στο σημείο ακινητοποιήθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, που επιχειρεί να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική.

Επίσης η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή ενός δέντρου στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους.

Επίσης η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπή ενός δέντρου στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους. Άλλα πέντε δέντρα έπεσαν στα βόρια προάστια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.

Αναλυτικά ο καιρός για αύριο Τετάρτη:

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα είναι ισχυρές, περιμένουμε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Πλημμύρισε» η Αττική – Άνοιξαν πάλι οι ουρανοί (pics)

Καιρός: Που θα «χτυπήσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες–Βελτιώνεται από την Πέμπτη