ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ογκώδης διαδήλωση κατά του εξισλαμισμού της Δύσης

Γερμανία: Ογκώδης διαδήλωση κατά του εξισλαμισμού της Δύσης

Τουλάχιστον 15.000 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας (15/12) στη Δρέσδη εναντίον του «εξισλαμισμού της Δύσης» και των «εγκληματιών αιτούντων άσυλο».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της χώρας» (Pegida) και διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σαξονίας, ενός κρατιδίου της πρώην ανατολικής Γερμανίας που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ήταν πολύ περισσότεροι από τους 10.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε ανάλογη κινητοποίηση την περασμένη Δευτέρα.

Μεταξύ των διαδηλωτών πολλοί κρατούσαν την γερμανική σημαία. Κάποιος κρατούσε επίσης ένα σταυρό στα ίδια χρώματα με τη σημαία (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο) την ώρα που άλλοι φώναζαν συνθήματα όπως «ξυπνήστε!», «δεν μας κοροϊδεύουν πλέον» ή επίσης «είμαστε ενήλικες πολίτες, όχι σκλάβοι».

«Δεν θέλουμε μία εισροή αιτούντων άσυλο, δεν θέλουμε πια τον εξισλαμισμό. Θέλουμε η χώρα μας να διατηρήσει τις αξίες της. Είναι φοβερό; Αυτό μας κάνει ναζιστές; Είναι έγκλημα να είμαστε πατριώτες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 18:30 ώρα Γερμανίας και ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ενώ το πλήθος πλαισίωναν 1200 αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν κάθε επαφή με άλλους διαδηλωτές—τουλάχιστον 6.000 σε αριθμό—που είχαν κινητοποιηθεί εναντίον της αντιισλαμικής πορείας κρατώντας πανό με συνθήματα «Δρέσδη χωρίς Ναζιστές» και «Δρέσδη για όλους».

Σχετικές ειδήσεις