ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες – απόδειξη ότι το ρωσικό Airbus έπεσε λόγω βόμβας

Φωτογραφίες – απόδειξη ότι το ρωσικό Airbus έπεσε λόγω βόμβας

Νέες φωτογραφίες από την άτρακτο του μοιραίο Airbus που κατέπεσε στη Χερσόνησο του Σινά ήρθαν σήμερα στο «φως» και σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda αποτελούν απόδειξη ότι το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω βόμβας.

To Airbus A321 συνετρίβη το περασμένο Σάββατο σε ερημική περιοχή της Αιγύπτου, λίγο μετά από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Και οι 224 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό δεν κατάφεραν να επιβιώσουν της συντριβής.

2E20632100000578 3304921 Bomb evidence Images show holes in the wreckage of the Airbus A a 8 1446729823975

Οπές στην άτρακτο δείχνουν οι φωτογραφίες από ρωσική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι η μοιραία πτήση έπεσε λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Μοιάζουν με σημάδια που προκλήθηκαν από οβίδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ σε άλλα σημεία του αεροσκάφους υπάρχουν τρύπες γύρω από τις οποίες το μέταλλο έχει φορά προς τα έξω, ξεκάθαρη απόδειξη ότι το αεροπλάνο εξερράγη από βόμβα.

2E20632800000578 3304921 Further proof Russian media has noted that there are holes in th a 6 1446729823934

«Αυτές οι τρύπες θα μπορούσαν εύκολα να είχαν προκληθεί από τα καταστροφικά εξαρτήματα μίας βόμβας, όπως οι μεταλλικές σφαίρες που συχνά περιλαμβάνονται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς», γράφει η ρωσική Komsomolskaya Pravda, που ενημερώθηκε για την ύπαρξη των συγκεκριμένων οπών από bloggers.

Η ομάδα που ερευνά τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο θα εξετάσει κατά πόσον υπήρχε οποιαδήποτε εκρηκτική ύλη πάνω στο αεροπλάνο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Νεράντκο, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia, στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24.

Ο Νεράντκο είπε πως η ερευνητική ομάδα θα καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματά της σε μερικούς μήνες.

Αποκαλύψεις – σοκ... Το προσωπικό ασφαλείας στο Σαρμ Ελ Σέιχ έπαιζε Candy Crush

Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο «φως» από τουρίστες του θέρετρου Σαρμ Ελ Σέιχ, από το οποίο είχε απογειωθεί το Airbus. Καταγγέλλουν στα ΜΜΕ ότι οι συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο ήταν όχι απλά ελλιπείς, αλλά σχεδόν ανύπαρκτες. Βρετανοί τουρίστες που βρέθηκαν στο θέρετρο λίγες εβδομάδες πριν το τραγικό συμβάν αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι έπαιζαν Candy Crush στο κινητό τους, έτρωγαν και κάπνιζαν.

Παρίσι: Όλα τα σενάρια ανοικτά

Η γαλλική κυβέρνηση δεν αποκλείει καμία υπόθεση όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, που παραμένει ανεξήγητη, «ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στεφάν Λε Φολ.

Το Συμβούλιο Άμυνας του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα και «όλες οι υποθέσεις παραμένουν πάντα στο τραπέζι: το δυστύχημα, μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Καμία από αυτές δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας», συνέχισε ο Λε Φολ, λέγοντας πως πρόκειται επίσης να εγκύψουμε στα συμπεράσματα που προκύπτουν "για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών".

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ωστόσο πως δεν υπάρχει «καμία απευθείας γραμμή ανάμεσα στη Γαλλία και στο Σαρμ ελ-Σέιχ», είτε πρόκειται για τακτικές πτήσεις, είτε για πτήσεις χαμηλού κόστους ή τσάρτερ.

Από σήμερα το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον θεωρούν πιθανό μια έκρηξη βόμβας να είναι η αιτία της συντριβής το Σάββατο στο Σινά του Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρίας πτήσεων τσάρτερ Metrojet, θύμα σύμφωνα με τους ερευνητές μιας ξαφνικής διάλυσης της ατράκτου ενώ το αεροσκάφος είχε φθάσει σε ύψος πτήσης, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ωστόσο σήμερα πως οι ερευνητές "δεν έχουν ακόμη απόδειξη ούτε δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση" για την έκρηξη βόμβας.

Ρωσία: Μόνο η επίσημη έρευνα μπορεί να προσδιορίσει τα αίτια της συντριβής

Το Κρεμλίνο πιστεύει πως οποιεσδήποτε θεωρίες για το αίτιο της συντριβής του αεροπλάνου είναι εκτιμήσεις και πως μόνο η επίσημη έρευνα μπορεί να προσδιορίσει τι συνέβη, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολίαζε μία δήλωση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ο οποίος είπε πως υπάρχει σημαντική πιθανότητα το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να οργάνωσε τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροπλάνου.

Ο Πεσκόφ είπε πως ρωσικά αεροπλάνα εξακολουθούν να πετούν προς και από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία και η Βρετανία έχουν αναστείλει τις πτήσεις.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου στην Αίγυπτο, ωστόσο διέταξε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Στενή συνεργασία Βρετανίας – Αιγύπτου για την εξιχνίαση των αιτιών της συντριβής

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι πως η Βρετανία και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά για την εξακρίβωση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.

Οι δύο ηγέτες έδειξαν πρόθυμοι να ρίξουν τους τόνους μετά την ένταση που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ χωρίς συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και παρά τις στενές επαφές μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

«Συνεργαζόμαστε στενά και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τις έως τώρα προσπάθειες των αιγυπτιακών αρχών», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους. Κάνοντας παράλληλα αναφορά στη στάση της Βρετανίας έναντι στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα έχει μια πιο σθεναρή προσέγγιση ενάντια σε όλα τα είδη εξτρεμισμού.

Από την μεριά του ο Σίσι δήλωσε πως πριν 10 μήνες οι αρχές της Αιγύπτου δέχτηκαν αίτημα για τον έλεγχο της ασφάλειας του αεροδρομίου. «Κατανοήσαμε τις ανησυχίες τους καθώς δίνουν έμφαση στην ασφάλεια των υπηκόων τους», πρόσθεσε.
Πριν από την συνάντηση του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, ο Κάμερον είχε τονίσει ότι το πιο πιθανό σενάριο όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου είναι να είχε τοποθετηθεί βόμβα σε αυτό.

Σχετικές ειδήσεις