ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Επίθεση με κοπίδι από άνδρα επικαλούμενο το ISIS

Παρίσι: Επίθεση με κοπίδι από άνδρα επικαλούμενο το ISIS

Νηπιαγωγός δέχθηκε επίθεση με κοπίδι μέσα σε σχολική αίθουσα, σε προάστιο του Παρισιού, από άνδρα που αμέσως πριν την επίθεση επικαλέσθηκε ότι δρα στο όνομα του «Ισλαμικού Χαλιφάτου», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς ο νηπιαγωγός προετοιμαζόταν για μάθημα μόνος στην αίθουσα του σχολείου "Jean-Perrin d'Aubervilliers" στο προάστιο Aubervilliers, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Αμέσως μετά την επίθεση στο λαιμό και τα πλευρά, ο επιτιθέμενος, που είναι εξοπλισμένος με κοπίδι και ψαλίδι, τράπηκε σε φυγή και μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.

Εισαγγελέας που έσπευσε στο σημείο δήλωσε ότι πριν την επίθεση ο άγνωστος άνδρας φώναξε «Για το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Είναι μια προειδοποίηση».

Η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας και ένας αξιωματούχος της νομαρχίας επισκέφθηκαν το σχολείο στην Aubervilliers, στην περιοχή Saint Denis, βόρεια της πρωτεύουσας. Τα μαθήματα στο σχολείο ακυρώθηκαν.

Ο αξιωματούχος της νομαρχίας, που δεν είπε το όνομά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τον χαρακτηρισμό της επίθεσης, σημειώνοντας πως ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, είχε βρει προφανώς το κοπίδι στο σχολείο.

Στο τεύχος που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, η γαλλόφωνη επιθεώρηση προπαγάνδας του Ισλαμικού Χαλιφάτου, Dar-al-Islam, επιτίθετο σφόδρα κατά των λειτουργών της γαλλικής παιδείας, «των εχθρών του Αλλάχ» που «διδάσκουν την κοσμικότητα», και οι οποίοι βρίσκονται «σε ανοικτό πόλεμο εναντίον της μουσουλμανικής οικογένειας».

Η τζιχαντιστική οργάνωση, καλούσε τους υποστηρικτές της να «πολεμήσουν» και να «σκοτώσουν» τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία παραμένει σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 130 ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις