ΚΟΣΜΟΣ

Τζέφρι Έπσταϊν: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που βρέθηκε νεκρός στο κελί του (pics)

Τζέφρι Έπσταϊν: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που βρέθηκε νεκρός στο κελί του (pics)
Twitter

Νεκρός στο κελί του εντοπίστηκε ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και trafficking ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ABC News, ο δισεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, πληροφορία που δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, ο ηλικίας 66 ετών Έπσταϊν απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του και το άψυχο σώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).

O θάνατός του έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα που δείχνουν το μέγεθος της κακοποίησης που είχαν υποστεί νέες γυναίκες στα σπίτια του στο ΠαλμΜπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Στις 8 Ιουλίου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, o χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών- στις κατοικίες του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς, τουλάχιστον ανάμεσα στο 2002 και το 2005, «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά».

Δείτε στη gallery ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος:

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός χρηματιστής κρατείται στις φυλακές από τις 6 Ιουλίου και δήλωνε αθώος.

Είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στο κελί του και τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί αν είχε αυτοκτονήσει ή είχε δεχτεί επίθεση από συγκρατούμενούς του.

Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο Τζέφρι Έπσταϊν

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

Μέχρι το 2007 ο Επσταϊν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτά είναι τα θύματα - Εμφανίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους

Σχετικές ειδήσεις