ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ενδείξεις ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποδεχθεί τον Κόντε – Εγκώμιο και από τον Τραμπ

Ιταλία: Ενδείξεις ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποδεχθεί τον Κόντε – Εγκώμιο και από τον Τραμπ
AΠΕ-ΜΠΕ

Το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) καλωσόρισε τις «ενδείξεις» εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ότι είναι πρόθυμο να αποδεχθεί την παραμονή του Τζουζέπε Κόντε στην πρωθυπουργία της Ιταλίας και θέλει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα δύο κόμματα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του M5S και της ακροδεξιάς Λέγκας, γεγονός που ανάγκασε τον Κόντε να υποβάλει την παραίτησή του.

"Χαιρετίζουμε θετικά τα ανοίγματα εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του PD για τον μελλοντικό ρόλο του πρωθυπουργού Κόντε. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο σχετικά με το πολιτικό πρόγραμμα" ανέφερε η ανακοίνωση του κινήματος του Λουίτζι ντι Μάιο.

Στο μεταξύ, το εγκώμιο του Κόντε έπλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, εκφράζοντας την ευχή να παραμείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα πράγματα "αρχίζουν να δείχνουν καλά για τον αξιοσέβαστο πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζουζέπι (sic) Κόντε. Ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που ελπίζουμε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός", ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αίγιο: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία γιαγιάς και εγγονού - Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα, την κόρη και την πεθερά του και αυτοκτόνησε (vid)