ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη προβοκάτσια των Τούρκων στο Αιγαίο - Τι λέει το ΥΠΕΘΑ

Απίστευτη προβοκάτσια των Τούρκων στο Αιγαίο - Τι λέει το ΥΠΕΘΑ
AP images

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διέψευσαν κατηγορηματικά δημοσίευμα της Χουριέτ για πτήση του Χουλουσί Ακάρ πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΥΕΘΑ, δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η εν λόγω πτήση του Ακάρ πιθανότατα έγινε πάνω από τον κόλπο της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. Δεν είναι σαφές πότε πραγματοποιήθηκε η πτήση του Τούρκου υπουργού.

Το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της Χουριέτ ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, πέταξε το πρωί της Τρίτης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 πάνω από το Αιγαίο, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά των πιλότων.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ , το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορύτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το Ναυτικόκαιη Αεορπορί στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Ακάρ την ίδια ώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr