ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες φρίκης στην Συρία: Φονιάς και παρανοϊκός ο Ερντογάν

Εικόνες φρίκης στην Συρία: Φονιάς και παρανοϊκός ο Ερντογάν

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Συρία: Η Τουρκία συνεχίζει να σφυροκοπά - Ο Άσαντ αναπτύσσει στρατεύματα και η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει πέραν από κάθε έλεγχο παρά τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις στην Συρία - Την ίδια ώρα το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κλείνει τα μάτια του σε αυτές τις σκληρές εικόνες, όπως βεβαίως και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα 

Πολλά είναι τα παιδιά που έχουν χτυπηθεί από τουρκικά πυρά στο συριακό Κουρδιστάν. Το καθεστώς Ερντογάν, οι Τούρκοι, δεν διαχωρίζουν στρατιωτικούς από πολιτικούς στόχους. Βομβαρδίζουν αδιακρίτως.

Οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε επίσημο λογαριασμό στο Twitter, αναρτούν βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά που έπεσαν από τουρκικές σφαίρες.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με την ονομασία «πηγή της ειρήνης» «δεν αναβλύζει νερό, αλλά αίμα»...

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε καλά, ότι το τουρκικό καθεστώς δεν έχει ευαισθησίες. Δεν έχει ήθος.

Θυμόμαστε τι έκανε στην Κύπρο το 1974. Τα ίδια θα κάνει ξανά έτσι κι εάν του δοθεί η ευκαιρία. Όπως τα κάνει τώρα με τους Κούρδους.

Ο δυτικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται που συνομιλεί με αυτή την Τουρκία.

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμός.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας διευκρίνισε σήμερα ότι η «προκαταρκτική στρατιωτική» συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των συριακών κουρδικών Αρχών με την Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πολιτικά ζητήματα αργότερα.

Για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επίθεση και να εμποδιστεί η συνέχισή της, πετύχαμε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Συρία: Ο Άσαντ συμφώνησε με τους Κούρδους - Στέλνει στρατό για να αναχαιτίσει την Τουρκία (pics)

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πλησίασαν σήμερα στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τα στρατεύματα της Άγκυρας και οι σύροι αντάρτες που βοηθούν την τουρκική επιχείρηση εξακολουθούν να πολεμούν εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.