ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Νεκρός και ο «διάδοχος» του Μπαγκντάντι – Η ανακοίνωση του Τραμπ

Ραγδαίες εξελίξεις: Νεκρός και ο «διάδοχος» του Μπαγκντάντι – Η ανακοίνωση του Τραμπ
ap

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο νούμερο ένα διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έχει εξολοθρευτεί από τα αμερικανικά στρατεύματα. Το πιο πιθανό είναι να έπαιρνε τη θέση του. Τώρα είναι και αυτός νεκρός», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, ανέφερε ότι ο ίδιος ο αλ Μπαγκντάντι είχε επιλέξει τον Αύγουστο τον Αμπντουλάχ Καρντάς για να διαχειρίζεται τις «μουσουλμανικές υποθέσεις» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση αυτή είχε κυκλοφορήσει μέσω του «πρακτορείου» των τζιχαντιστών Amaq.

Ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές για τον Καρντάς, έναν πρώην στρατιωτικό που κάποτε υπηρετούσε τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή σε μια νέα επιδρομή στη βόρεια Συρία σκοτώθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος -και «δεξί χέρι» του αλ Μπαγκντάντι, Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ.

Ο Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ «σκοτώθηκε», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας όπου επικρατούν οι Κούρδοι μαχητές, σύμμαχοι της Ουάσιγκτον για χρόνια στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αλ Μουχατζίρ «στοχοθετήθηκε» στο χωριό Άιν αλ Μπαϊντά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία, είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει σε μήνυμά του στο Twitter ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Άμπντι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Ποιος είναι ο 49χρονος που «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του

Ραγδαίες εξελίξεις: Νεκρός και ο «διάδοχος» του Μπαγκντάντι – Η ανακοίνωση του Τραμπ

Σχετικές ειδήσεις