ΚΟΣΜΟΣ

«Λάθος» συναγερμός στο Άμστερνταμ: Σώοι αποβιβάστηκαν οι επιβάτες από το αεροσκάφος-Τι λένε οι Αρχές

«Λάθος» συναγερμός στο Άμστερνταμ: Σώοι αποβιβάστηκαν οι επιβάτες από το αεροσκάφος-Τι λένε οι Αρχές
Associated Press

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ "σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό".

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (6/11) οι ολλανδικές αρχές οργάνωσαν μια μεγάλη επιχείρηση και εκκένωσαν το αεροσκάφος, αναφέροντας ότι ήταν σε εξέλιξη μια "ύποπτη κατάσταση".

«Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα», ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Συναγερμός στο Άμστερνταμ

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους στο οποίο ήταν, σύμφωνα με την στρατιωτική αστυνομία, σε εξέλιξη μια «ύποπτη κατάσταση» αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από αυτό.

Λίγο νωρίτερα, η διεύθυνση του αεροδρομίου είχε κάνει λόγο για ένα "σοβαρό" συμβάν το οποίο «θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον πληθυσμό», σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Η στρατιωτική αστυνομία, η οποία είναι υπεύθυνη για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, δεν έχει δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συνέβη, ούτε σε ποια εταιρεία ανήκει το αεροπλάνο όπου σημειώθηκε αυτό το συμβάν.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η στρατιωτική αστυνομία περικύκλωσε αεροσκάφος, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για κατάσταση ομηρίας, με πρωταγωνιστές «άνδρες οπλισμένους με μαχαίρια που επιχείρησαν να καταλάβουν αεροσκάφος σε διαδικασία αναχώρησης».

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, πολλές πύλες επιβίβασης έχουν κλείσει ενώ έχουν ανασταλεί οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις αεροσκαφών.

Το Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ευρώπης - μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στην Κρήτη: Τον χώρισε - Δείτε τι έκανε για να την εκδικηθεί

Αγοράστε αυτοκίνητο από 350 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές

Σχετικές ειδήσεις