ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αυτά είναι τα δύο θύματα της επίθεσης στη London Bridge (pics)

Βρετανία: Αυτά είναι τα δύο θύματα της επίθεσης στη London Bridge (pics)
ap

Η 23χρονη Saskia Jones είναι το δεύτερο θύμα της επίθεσης με μαχαίρι στη London Bridge, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η 23χρονη απόφοιτη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ μαζί με τον επίσης απόφοιτο Jack Meritt σκοτώθηκαν, όταν ο Ουσμσάν Καν τους μαχαίρωσε, την Παρασκευή (29/11) το μεσημέρι, σύμφωνα με το news.sky.com.

Δείτε φωτογραφίες της στην παρακάτω Gallery:

Η οικογένειά ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Saskia Jones ήταν «αστεία, ευγενική, θετική επιρροή στο επίκεντρο της ζωής πολλών ανθρώπων». Όπως αναφέρουν, ήταν γενναιόδωρη και ήθελε πάντα να βλέπει το καλύτερο σε όλους τους ανθρώπους.

Η νεαρή κοπέλα «είχε απίστευτη δίψα για γνώση, που της ενεργοποιούσε τον καλύτερο εαυτό της».

Ο 25χρονος Jack Merritt, συντονιστής προγράμματος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ για την επανακοινωνικοποίηση αποφυλακισθέντων, είναι το δεύτερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι από τον 28χρονο Ουσμάν Καν στο London Bridge το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο πατέρας του Jack Merritt, σε ανάρτησή του, αποχαιρετά τον γιο του και αναφέρεται σε αυτόν ως «ένα όμορφο πνεύμα».

«Ο γιος μου Jack, που σκοτώθηκε στην επίθεση, δεν θα ήθελε ο θάνατός του να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για πιο δραστικές ποινές ή για να κρατούνται άνθρωποι άσκοπα. RIP Τζακ: ήσουν ένα όμορφο πνεύμα που πάντα έπαιρνε το μέρος αυτού που βρισκόταν στο περιθώριο. Το Κέιμπριτζ έχασε έναν περήφανο γιο και πρωταθλητή των αουτσάιντερ, αλλά κυρίως αυτών που ήταν σχεδόν χαμένοι και κατέληξαν στο σύστημα αποκατάστασης», ανέφερε ο πατέρας του.

Δείτε φωτογραφίες του στην παρακάτω Gallery:

Ένας από τους τρεις τραυματίες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ οι δύο άλλοι νοσηλεύονται σε «σταθερή κατάσταση», ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία τύπου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Το συνέδριο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ είχε οργανωθεί με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου του "Learning Together", ενός εκπαιδευτικού προγράμματος του ινστιτούτου εγκληματολογίας του πανεπιστημίου που προωθεί την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε φοιτητές και κρατουμένους, για το οποίο εργαζόταν ο 25χρονος Jack Meritt, πτυχιούχος νομικής και εγκληματολογίας.

Χθες διοργανώθηκε αγρυπνία στο Κέιμπριτζ στη μνήμη του ενώ στο Twitter αυξάνονται συνεχώς τα μηνύματα που τον περιγράφουν ως έναν στρατευμένο, έξυπνο και γενναιόδωρο άνθρωπο.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αδελφέ», γράφει ο ράπερ Ντέιβ, το άλμπουμ του οποίου "Psychodrama", που έλαβε το περίβλεπτο βραβείο Mercury, άντλησε την έμπνευσή του από την επανένταξη του αδελφού του που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο. «Ο Jack Meritt ήταν ο καλύτερος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη βοήθεια στους άλλους, ήταν πραγματικά τιμή που γνώρισα κάποιον όπως εσύ».

Ο Ουσμάν Καν, 28 ετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το 2018, έξι χρόνια μετά την καταδίκη του για αδικήματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Σκοτώθηκε από την αστυνομία αφού καταδιώχθηκε από πολίτες που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επιτιθέμενος έδρασε μόνος στην επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Πότε θα το πάρουν

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια - Ποιες περιοχές μπήκαν στον «πάγο» - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία