ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Καταλονία: Φωτιά σε χημικό εργοστάσιο – Εκκενώθηκε περιοχή (vids)

Συναγερμός στην Καταλονία: Φωτιά σε χημικό εργοστάσιο – Εκκενώθηκε περιοχή (vids)
Twitter

Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (11/12) στην εκκένωση της περιοχής γύρω από ένα χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη μετά από πυρκαγιά ξέσπασε στην εγκατάσταση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.

Σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό και οι Αρχές συμβούλευσαν τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνεύουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά. Απομακρύνθηκαν επίσης όσοι βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλύτες.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Εκπρόσωποι των αρμόδιων Αρχών δήλωσαν πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter εικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.

Προς ώρας ο όμιλος Grupo Ditecsa δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα «μας» θα τους εμποδίσουμε

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η αίτηση, τα κριτήρια και οι κόφτες - Πότε θα πάρετε 700 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις