ΚΟΣΜΟΣ

«Πανικός» στο Twitter: Δισεκατομμυριούχος μοιράζει 9 εκατομμύρια ευρώ

«Πανικός» στο Twitter: Δισεκατομμυριούχος μοιράζει 9 εκατομμύρια ευρώ
pixabay

Εννέα εκατομμύρια ευρώ στο Twitter αποφάσισε να μοιράσει ο Yusaku Maezawa, με σκοπό να ανακαλύψει αν τελικά τα χρήματα φέρνουν… την ευτυχία.

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης -ανάμεσα τους και το abc News-, θα μοιράσει τα χρήματα σε 1.000 τυχαίους ακολούθους του και μοναδική προϋπόθεση είναι κάποιος να τον ακολουθήσει και να κάνει rewteet την δημοσίευση.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου:

Ο ίδιος μιλώντας για την κίνησή του αυτή είπε ότι την κάνει ως... κοινωνικό πείραμα, ελπίζοντας μάλιστα να τον υποστηρίξουν ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι. «Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα», τόνισε σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Youtube.

Ο Yusaku Maezawa εξήγησε επίσης ότι ξεκινάει το πείραμα γιατί έχει τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να το κάνει, ενώ βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες.

Δείτε το βίντεο του στο Youtube:

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα πετάξει στο φεγγάρι με το SpaceX του Elon Musk, ενώ φημίζεται για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει σε έργα τέχνης, σπορ αμάξια και παράξενες ιδέες που αφορούν έναν ιδανικό κόσμο χωρίς χρήματα.

Δείτε το αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Μεταξουργείο: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Αναδρομικά συνταξιούχων: Κρίσιμη δίκη στο ΣτΕ σήμερα Παρασκευή

Σχετικές ειδήσεις