ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Δύο οι πύραυλοι που κατέρριψαν το μοιραίο Boeing

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Δύο οι πύραυλοι που κατέρριψαν το μοιραίο Boeing

Nέo βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times το οποίο αποδεικνύει ότι το ουκρανικό Boeing επλήγη από δύο πυραύλους.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανική βάση σε απόσταση περίπου 8 μιλίων από το αεροσκάφος.

Στο βίντεο διακρίνεται το αεροπλάνο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, γράφουν οι New York Times.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό μιας τραγωδίας

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου το Ιράν εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως μια πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί. Οι υπηρεσίες Αμυνας του Ιράν είναι σε επιφυλακή για μια πιθανή αμερικανική επίθεση.

Τέσσερις ώρες αργότερα, στο αεροδρόμιο «Ιμάμ Χομεϊνί» η πτήση 752 των ουκρανικών διεθνών αερογραμμών ετοιμάζεται για απογείωση. Στις 06:12 το αεροσκάφος απογειώνεται. Ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά.

Αρχικά το αεροσκάφος εκπέμπει κανονικά σήμα, ωστόσο, γύρω στις 06:15 σταματά να λειτουργεί. Δεν είναι γνωστό ακόμα το γιατί αλλά το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα πλήττεται από πύραυλο, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να τυλιχθεί στις φλόγες. Παρόλα αυτά, όπως καταγράφουν στο βίντεο οι NYT, για λίγα λεπτά εξακολουθεί να πετάει και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο.

Γύρω στις 06:19 άγνωστος κινηματογραφεί το αεροπλάνο να χάνει ύψος και τότε φαίνεται να σημειώνεται και δεύτερη έκρηξη πριν αυτό καταλήξει να συντριβεί.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο προσκρούει στο έδαφος. Ακολουθούν τα πλάνα του διαλυμένου αεροπλάνου με τα συντρίμμια και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών να έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 450 μέτρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η κόρη του γνωστού Έλληνα ηθοποιού που συνελήφθη στο Κουκάκι (pics)

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα πρόσωπα που βρίσκονται ψηλά στην λίστα του Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις