ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία: 11 αγόρια βγήκαν να κυνηγήσουν κουνέλια και κάηκαν ζωντανά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ασύλληπτη τραγωδία: 11 αγόρια βγήκαν να κυνηγήσουν κουνέλια και κάηκαν ζωντανά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τουλάχιστον 11 νεαρά αγόρια έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων, όπου κυνηγούσαν κουνέλια για να φάνε, λόγω των ελλείψεων σε τρόφιμα στη χώρα τους, ανέφεραν οι αρχές και κάτοικοι της Πολιτείας Αράγκουα, στη βόρεια Βενεζουέλα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (23/01) σε αγροτική περιοχή της Κάγκουα, έξω από την πόλη Μαρακάι, σύμφωνα με τον Ντάγκλας Ρίκο, τον διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας CICPC. Οι Αρχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για εμπρησμό ή για τυχαία φωτιά.

«Φυσούσε ισχυρός άνεμος που άλλαξε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς και παγιδεύτηκαν», ανέφερε ο Ρίκο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την τραγωδία:

Ο κυβερνήτης της Αράγκουα, ο Ροντόλφο Μάρκο, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα αγόρια, ηλικίας από 10 έως 18 ετών, πέθαναν αφού υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Άλλοι δύο έφηβοι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται.

Στην περιοχή αυτή οι αγρότες συχνά βάζουν φωτιά στα χωράφια με τα ζαχαροκάλαμα αυτήν την περίοδο του έτους. Οι ντόπιοι προσπαθούν να πιάσουν τα άγρια ζώα που βγαίνουν από τις υπόγειες φωλιές τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Την τελευταία πενταετία, η οικονομία της Βενεζουέλας κατέρρευσε, με τις τιμές των προϊόντων να έχουν εκτοξευθεί. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέος κοροναϊός: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και οι κίνδυνοι - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σεισμός στην Τουρκία: Έμεινε στα χαλάσματα πάνω από 10 ώρες – Η στιγμή του απεγκλωβισμού

Σχετικές ειδήσεις