ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση - «βόμβα»: Εφιαλτική πρόβλεψη για σεισμό 7,5 Ρίχτερ

Δήλωση - «βόμβα»: Εφιαλτική πρόβλεψη για σεισμό 7,5 Ρίχτερ

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί σε έναν μεγάλο σεισμό που αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Ενώ, ακόμη η Τουρκία μετρά τα θύματά της από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σόκαρε την κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλου μεγέθους σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Σοϊλού στο CNN Turk.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι σεισμολόγοι συζητούν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με πολλά ετοιμόρροπα κτήρια και 18 εκατ. κατοίκους, αλλά κανείς έως τώρα δεν είχε μιλήσει συγκεκριμένα για το πότε μπορεί να γίνει και ποιο θα είναι το μέγεθός του.

Ο Σοϊλού προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι στα σενάρια της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και το πώς θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί.

«Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κόμπι Μπράιαντ: Αυτή είναι η διαδρομή του θανάτου – Πετούσε 15 λεπτά στα τυφλά (pics)

Κοροναϊός: Συγκλονιστικά βίντεο – Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες τo νοσοκομείο που χτίζουν στην Ουχάν