ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Συγκλονιστικά βίντεο – Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες τo νοσοκομείο που χτίζουν στην Ουχάν

Κοροναϊός: Συγκλονιστικά βίντεο – Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες τo νοσοκομείο που χτίζουν στην Ουχάν
Associated Press

Πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί με τους οποίους εργάζονται οι κινεζικές Αρχές, με στόχο την ανέγερση των δύο νοσοκομείων που θα φιλοξενήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Το πρώτο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, θα βρίσκεται στα περίχωρα της Ουχάν και για την κατασκευή του εργάζονται επί 24ωρης βάσης περί τους 1.000 εργάτες. Το νοσοκομείο θα διαθέτει περί τις 1.000 κλίνες, θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου, με σκοπό να λειτουργήσει από την επόμενη κιόλας μέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νοσοκομείο δημιουργείται στα πρότυπα αντίστοιχου που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο για το SARS μέσα σε διάστημα επτά ημερών.

Οι κινεζικές Αρχές αποφάσισαν επίσης την κατασκευή και ενός δεύτερου νοσοκομείου, το οποίο όμως θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Το νοσοκομείο που θα φιλοξενεί αποκλειστικά ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό θα διαθέτει 1.300 κλίνες και η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά σε ποιες χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

Πανικό έχει προκαλέσει ο κορoναϊός της πόλης Ουχάν, καθώς έχει προσβάλει μέχρι στιγμής πάνω από 2.000 ανθρώπους από την Κίνα μέχρι και την Ευρώπη και έχει οδηγήσει στο θάνατο 81.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισεκ. γουάν (περίπου 7,85 δισεκ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.

Βρισκόμαστε εν αναμονή 1.000 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου της Ουχάν. Ο Ζου Ξιανγουάνγκ προειδοποίησε πως ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη. Ήδη, τα κρούσματα του κοροναϊού είναι 2784 παγκοσμίως!

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωσή του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κόμπι Μπράιαντ: Η αμύθητη περιουσία του - Αφήνει πίσω μια ολόκληρη «αυτοκρατορία»

Σχολικές εκδρομές: Μεγάλη αλλαγή! Τι ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Σχετικές ειδήσεις