ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική - Συγκλονιστικά βίντεο

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική - Συγκλονιστικά βίντεο

Σεισμός: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην Καραϊβική, μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε Κούβα, Ονδούρα, Μεξικό, Μπελίζ, Τζαμάικα και νησιά Κέιμαν.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, νότια της Κούβας και βορειοδυτικά της Τζαμάικας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το οποίο αρχικά μιλούσε για έναν σεισμό 7,3 βαθμών.

Νωρίτερα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου και αφορούσε τις ακτές του Μεξικού, του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, της Τζαμάικας και των νήσων Κέιμαν, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθη η προειδοποίηση.

«Η απειλή για τσουνάμι που συνδέεται με αυτό τον σεισμό έχει περάσει και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος», τόνισε το Κέντρο.

Στις νήσους Κέιμαν, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στους πολίτες στις παράκτιες και χαμηλού υψόμετρου περιοχές να τις εκκενώσουν προληπτικά.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 7,4 Ρίχτερ.

Για τον πανίσχυρο σεισμό σχετική ανάρτηση έκανε στα social media και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Έντρομοι στο Μαϊάμι

Ο ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε και το Μαϊάμι των ΗΠΑ και πανικόβαλε τους κατοίκους του.

Η αστυνομία του Μαϊάμι δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα ενώ αρκετά κτήρια εκκενώθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί: «Εφιαλτικό» το μέλλον της Ελλάδας