ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιστήμονες μίλησαν: Αυτοί είναι οι ωραιότεροι άνδρες στον κόσμο

Οι επιστήμονες μίλησαν: Αυτοί είναι οι ωραιότεροι άνδρες στον κόσμο

Δείτε ποιους περιλαμβάνει η λίστα. Έκπληξη στο Νο1...

Μια λίστα με τους ωραιότερους άνδρες – ηθοποιούς του κόσμου δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Sun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα επιστήμονες μελέτησαν τα πρόσωπα των ηθοποιών και χρησιμοποιώντας τον αριθμό «Φ» (που συμβολίζει τη Χρυσή Τομή) των αρχαίων Ελλήνων προσπάθησαν να καταλήξουν ποιος έχει τις σωστότερες αναλογίες προσώπου.

Αυτή η αναλογία χρησιμοποιήθηκε από αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία για την παραγωγή αντικειμένων μεγάλης ομορφιά

Το γράμμα «Φ» είναι αυτό που συμβολίζει τη Χρυσή Τομή, επειδή υπάρχει ο μύθος ότι ο Φειδίας ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε την... αρμονία του πάνω στο Παρθενώνα. Η αλήθεια είναι πως αν δει κάποιος το αρχαίο μνημείο, θα παρατηρήσει πάνω του αρκετές «χρυσές» αναλογίες.

Δείτε στην gallery τους 10 ωραιότερους άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun:

Από τη στιγμή που η Χρυσή Τομή έγινε γνωστή και μετά, οι περισσότεροι καλλιτέχνες άρχισαν να τη χρησιμοποιούν για να δίνουν την αίσθηση του «τέλειου» στα έργα τους. Εφαρμογές του «μαγικού» αριθμού μπορούν να βρεθούν στην αρχιτεκτονική, την γλυπτική, τη ζωγραφική αλλά ακόμα και τη μουσική.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης της να είναι τα ανθρώπινα σώματα που ζωγράφιζε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εφαρμοσμένα πάνω σε τέλεια πεντάγωνα. Αντίστοιχα, ο Μότσαρτ διαίρεσε μεγάλο αριθμό από τις σονάτες του σε δύο μέρη, με χρονική αναλογία ίση με τον αριθμό Φ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Βγήκαν από την ταβέρνα για τσιγάρο και έπαθαν σοκ όταν γύρισαν στο τραπέζι τους

Διαζύγιο - «βόμβα» για πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή μετά από 12 χρόνια γάμου (pics)

Σχετικές ειδήσεις