ΚΟΣΜΟΣ

Eνισχυμένη η δημοτικότητα της Μέρκελ

Eνισχυμένη η  δημοτικότητα της  Μέρκελ

Σε υψηλό διετίας ανεβαίνει η δημοτικότητα της Μέρκελ και μάλιστα εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης.


Στην αντίπερα όχθη οι συγκυβερνώντες Φιλελεύθεροι βλέπουν την αποδοχή τους να συρρικνώνεται εμφανώς και τα στελέχη τους να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στη λίστα.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού ARD, το 63% των ερωτηθέντων Γερμανών δηλώνει ικανοποιημένο με την Άνγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο ποσοστό δηλώνει επίσης ικανοποιημένο με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση στο τέλος του προηγούμενου μήνα, τα ποσοστά της Μέρκελ έχουν ενισχυθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες ενώ του Σόιμπλε κατά 8 μονάδες .

Την τέταρτη θέση, με 58%, καταλαμβάνει ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (με ενίσχυση 1%) ενώ έπεται ο Πέερ Στάινμπρουκ με 53% -οι «πρώτες επιλογές» των Χριστιανοδημοκρατών για τη μάχη εναντίον της Μέρκελ για την καγκελαρία το 2013.

Ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε (25%), πρώην αντικαγκελάριος, και στη συνέχεια ο Φίλιπ Ρέσλερ, νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα σε δείγμα 1.000 ατόμων.