ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός - Γερμανία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50 - Έκκληση για μέτρο και σύνεση από την Μέρκελ

Κοροναϊός - Γερμανία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50 - Έκκληση για μέτρο και σύνεση από την Μέρκελ
(Ludovic Marin, Pool Photo via AP)

Έκκληση για μέτρο και σύνεση απηύθυνε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού Covid-19 και τόνισε ότι δεν πρέπει να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής κατά την διάρκεια δεξίωσης στην εκλογική της περιφέρεια, το Στράλζουντ στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που έχουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουν τον ιό και σημείωσε ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό: «Για παράδειγμα, εγώ απόψε δεν θα δώσω το χέρι μου σε κανέναν!», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πνεύμα, το ιατρικό επιτελείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν του Μονάχου συνέστησε στους παίκτες να μην δίνουν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους και να μην φωτογραφίζονται μαζί τους. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί το θέμα και ζητά την κατανόηση των φιλάθλων.

Χθες στην Γερμανία τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 50, με 37 να εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, 14 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τουλάχιστον από ένα κρούσμα σε Έσση, Αμβούργο και Ρηνανία - Παλατινάτο. Εξιτήριο έχουν λάβει 14 ασθενείς στην Βαυαρία που είχαν διαγνωστεί στην αρχή της επιδημίας στη χώρα, ενώ σε απομόνωση παραμένουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι στα κρατίδια όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του κοροναϊού.

Στο μεταξύ ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου «Σαριτέ», ο Κρίστιαν Ντρόστεν, δήλωσε ότι στη Γερμανία πιθανόν θα μολυνθεί από τον Covid-19 το 60-70% του πληθυσμού, «αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε, καθώς μπορεί να συμβεί σε διάστημα δύο ετών ή και μεγαλύτερο». Το πρόβλημα, διευκρίνισε ο κ. Ντρόστεν, θα ήταν εάν είχαμε πολλά συμπτώματα συγκεντρωμένα σε μικρό χρονικό διάστημα. «Για αυτό οι αρχές κάνουν το παν προκειμένου να εντοπίσουν τα κρούσματα στην αρχή και να τα επιβραδύνουν», πρόσθεσε.

Με το βλέμμα στην έξαρση του κοροναϊού, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι περιορίζει τα δρομολόγιά της, κυρίως στις μικρές και μεσαίες αποστάσεις, ενώ τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται αυξήθηκαν από 13 σε 23. Η εταιρία εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περικοπές στο ωράριο των υπαλλήλων της.

Την ίδια ώρα, μετά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) και της Έκθεσης Ειδών Σιδήρου της Κολωνίας, η Έκθεση ειδών άθλησης «Fibo», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στην Κολωνία, αναβλήθηκε για το β΄ εξάμηνο του έτους. Στην Έκθεση συμμετέχουν περίπου 1.000 εκθέτες· οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 145.000.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βέτο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ: Ο Δένδιας μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν υπέρ της Τουρκίας

Συναγερμός: Σκύλος εντοπίστηκε με κοροναϊό - Τι φοβούνται οι επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις