ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Προειδοποίηση ΠΟΥ για την αλόγιστη λήψη ιβουπροφαίνης

Κορονοϊός: Προειδοποίηση ΠΟΥ για την αλόγιστη λήψη ιβουπροφαίνης

Κορονοϊός: Οι παγκόσμιες αρχές των υπηρεσιών υγείας συμβούλευσαν σήμερα τους ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα παραπλήσια με αυτά του κορονοϊού Covid-19 να μην σπεύδουν να λαμβάνουν ιβουπροφαίνη χωρίς συνταγή γιατρού.

Η σύσταση αυτή κατέστη αναγκαία, μετά την παρόμοια έκκληση το Σάββατο του Γάλλου υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά της λήψης αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων, όπως η ιβουπροφαίνη ή η κορτιζόνη, από ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet υποδεικνύει την πιθανή συμβολή ενός ενζύμου στον μηχανισμό της προσβολής του οργανισμού από τον κορονοϊό, όμως η παραγωγή του ενζύμου αυτού αυξάνεται από τη λήψη της ιβουπροφαίνης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ερωτηθείς σχετικά με την μελέτη, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λιντμάγερ υπογράμμισε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη πως οι ειδικοί του οργανισμού «αξιολογούν τη μελέτη» προτού αποφανθούν για οτιδήποτε. «Εν τω μεταξύ, τους συμβουλεύουμε να λαμβάνουν περισσότερο παρακεταμόλη, παρά να χρησιμοποιούν αυτοχορηγούμενη ιβουπροφαίνη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε.

Μολαταύτα και η παρακεταμόλη θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή, όπως όλα τα φάρμακα άλλωστε, και σε συγκεκριμένες δόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, διότι η υπερδοσολογία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για το συκώτι.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ το 80%των πασχόντων από κορονοϊό θεραπεύονται χωρίς τη λήψη κάποιας συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής, υπογραμμίζοντας πως κάθε άνθρωπος «που έχει πυρετό, που βήχει κι έχει αναπνευστικές δυσκολίες» θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευθεί έναν γιατρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» επιδημιολόγου στο Newsbomb.gr για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η τελική λίστα με τα καταστήματα που θα είναι κλειστά από την Τετάρτη 18/03

Σχετικές ειδήσεις