ΚΟΣΜΟΣ

Kορονοϊός-Τουρκία: Έστειλε 500.000 διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 στις ΗΠΑ

Kορονοϊός-Τουρκία: Έστειλε 500.000 διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 στις ΗΠΑ
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ενημέρωσε σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο για την κατάσταση στη χώρα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ενημέρωσε σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο για την κατάσταση στη χώρα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σε όλες τις πόλεις της χώρας ένα τεστ ταχείας εντόπισης του κορονοϊού και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει το δικό της τεστ ώστε να μπορούν να γίνονται 10-15 χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα. Μάλιστα είπε ότι κατόπιν παραγγελίας, έστειλε 500 χιλιάδες διαγνωστικών κιτ στις ΗΠΑ.

Ήδη, είπε ο τούρκος υπουργός, έχουν γίνει 10 χιλιάδες τεστ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

Από τα 372.000 άτομα που έφτασαν στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός, εκείνοι που υποβλήθηκαν σε τεστ για κορονοϊό ήταν 10.000.

Ο Φαχρετίν Κοτζά κατά τη σημερινή ενημέρωση είπε ότι οι θάνατοι εμφανίζονται σε προχωρημένες ηλικίες, ειδικά σε διαβητικούς και σε εκείνους που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, ή χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Ο τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ενήργησε πιο έγκαιρα από άλλες χώρες λαμβάνοντας μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι υπήρχε έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, εμείς ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες για μια επιδημία ως χώρα που είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης από νωρίς. Βλέποντας ότι οι γείτονές μας αποτυγχάνουν στον αγώνα κατά του ιού, κλείσαμε τα σύνορα μας. Και δεχτήκαμε τους πολίτες μας να επιστρέψουν με τον όρο ότι θα υποβληθούν σε τεστ και θα τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών. Στις 11 Μαρτίου η επιδημία χαρακτηρίστηκε πανδημία,» είπε ο τούρκος υπουργός Υγείας.

Ο Φαχρετίν Κοτζά επέκρινε την Ιταλία για μη υπεύθυνη στάση απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η Ιταλία επέτρεψε σε Κινέζους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα, προκαλώντας την εξάπλωση της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη,» είπε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα εργαστήρια ανίχνευσης του ιού θα αυξηθούν σύντομα σε 36 και θα βρίσκονται σε 25 πόλεις της Τουρκίας.

«Εάν η ασθένεια εξαπλωθεί στη χώρα μας και υπάρξει επιδημία, υπάρχει συνολική χωρητικότητα 25.466 μονάδων εντατικής θεραπείας. Είμαστε έτοιμοι για πιθανά κακά σενάρια», είπε.

Νεκρός ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς

Σε τρία ανήλθαν τα θύματα του κορονοϊού στην Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σήμερα (19.03) στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Το τρίτο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς, Αϊτάτς Γιαμάν, που πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (GATA). Ο τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Την είδηση για τον θάνατο του 80χρονου στρατηγού την περασμένη Δευτέρα, αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Σαϊγκί Οζτούρκ και η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα με γραπτή δήλωση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας.

Η επίσημη αιτία θανάτου είχε ανακοινωθεί αρχικά ως πνευμονία αλλά υπήρχαν φήμες ότι επρόκειτο για κορονοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε στον γιατρό και διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Δεν φαντάζεσθε τι αποκαλύφθηκε (pics)

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Σχετικές ειδήσεις