ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο του FBI η βομβιστική απόπειρα

Σχέδιο του FBI η βομβιστική απόπειρα
Ψεύτικη ήταν η βόμβα που υποτίθεται υπήρχε στο φορτηγάκι, το οποίο ο σομαλικής καταγωγής 19χρονος ,Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ....

Ψεύτικη ήταν η βόμβα που υποτίθεται υπήρχε στο φορτηγάκι, το οποίο ο σομαλικής καταγωγής 19χρονος ,Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ, ετοιμαζόταν να ανατινάξει στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ορεγκον, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Την υποτιθέμενη βόμβα έδωσε στο νεαρό το FBI που τον παρακολουθούσε από καιρό για τις επαφές του με πρόσωπα εκτός ΗΠΑ τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Τον Αύγουστο του 2009 ο Μοχαμούντ αντάλλασσε e-mail με σύνδεσμο σε επαρχία του βορειο-δυτικού Πακιστάν που πιστεύεται ότι είχε αναμιχθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και εντοπίστηκε από τις αρχές.
Ο Μοχαμούντ σχεδίαζε τον Δεκέμβριο του 2009 να μεταβεί στο Πακιστάν για να ενταχθεί στη Τζιχάντ και τους μήνες που ακολούθησαν, ο νεαρός έκανε πολλές άκαρπες προσπάθειες να έλθει σε επαφή με τον σύνδεσμο.

Τον περασμένο Ιούνιο πράκτορες του FBI ήλθαν σε επαφή μαζί του μέσω e-mail εμφανιζόμενοι ως συνεργάτες του συνδέσμου στο Πακιστάν. Ο Μοχαμούντ και ένας πράκτορας του FBI συναντήθηκαν τον Ιούλιο στο Πόρτλαντ. Ο Μοχαμούντ είπε στη συνέχεια στους πράκτορες του FBI ότι από τα 15 του ονειρευόταν να ενταχθεί στον ιερό πόλεμο κατά των απίστων και μάλιστα υπέδειξε έναν πιθανό στόχο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πόρτλαντ.


Ο Μοχαμούντ αναμένεται να προσαχθεί τη Δευτέρα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Πόρτλαντ. Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει όπλο μαζικής καταστροφής. Εάν καταδικαστεί για την κατηγορία αυτή η ανώτατη ποινή που αντιμετωπίζει είναι ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ:Συνελήφθη 19χρονος για βομβιστική απόπειρα

Ροή Ειδήσεων