ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Επέστρεψε ο τρόμος στην Ουχάν - 126 κρούσματα σε 24 ώρες - «Κλειστείτε πάλι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Επέστρεψε ο τρόμος στην Ουχάν - 126 κρούσματα σε 24 ώρες - «Κλειστείτε πάλι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Ανησυχία προκαλεί η είδηση που μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa σχετικά με την επανεμφάνιση 126 νέων κρουσμάτων στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Την ίδια στιγμή η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για την ανησυχία των αρχών σχετικά με μια πιθανή... επιστροφή του ιού με αποτέλεσμα να συστήνουν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο τοπικός γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κπομματος, τόνισε πως «ο κίνδυνος να επιστρέψει η πανδημία παραμένει πολύ υψηλός, τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες». Για αυτό το σκοπό «υπάρχει λόγος να διατηρηθούν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης». Σημειώνεται πως η πόλη θα χαλαρώσει το μέτρο απαγόρευσης ταξιδιών από τις 8 Απριλίου.

Ακόμη τέσσερις θάνατοι

Ακόμη τέσσερις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όλοι τους στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Παρασκευή 3/4.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3.322, σύμφωνα με την καταμέτρηση του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»

Σχετικές ειδήσεις