ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊος Γαλλία: Θερίζει ο ιός! 588 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊος Γαλλία: Θερίζει ο ιός! 588 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Η Γαλλία όλα δείχνουν ότι πλησιάζει την πορεία της Ισπανίας.

Η επιδημία του νέου κορονοϊού στη Γαλλία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους, από τους οποίους οι 5.091 πέθαναν σε νοσοκομεία και τουλάχιστον 1.416 σε οίκους ευγηρίας και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε απόψε.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 588 θάνατοι σε νοσοκομεία, ανέφερε ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν. Ο αριθμός των νεκρών, μαζί με τα μη πλήρη στοιχεία από περίπου 3.000 άλλα ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, ανέρχεται στους 6.507, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε νοσοκομεία αυξήθηκε στα 64.338, από 59.105 που ήταν μέχρι χθες. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα ανέρχονται στα 17.827, με βάση όμως στοιχεία που δεν είναι πλήρη ακόμη.

Την ίδια στιγμή οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασαν σήμερα τη βούλησή τους να οργανώσουν μια σύνοδο των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εντείνουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του νέου κορονοϊού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί και μέσω του αέρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αυτό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι δύο από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια Covid-19.

Εκτός των ΗΠΑ και της Γαλλίας, τα υπόλοιπα τρία μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η Κίνα, η Ρωσία και η Βρετανία.

Γάλλος γιατρός ζήτησε συγγνώμη, αφού πρότεινε θεραπεία για τον νέο κορονοϊό να δοκιμαστεί στην Αφρική

Γάλλος γιατρός ζήτησε συγγνώμη σήμερα, διότι υπονόησε ότι μια πιθανή θεραπεία για τη νόσο COVID-19 θα πρέπει να δοκιμαστεί στην Αφρική, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζαν Πολ Μιρά, ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Cochin στο Παρίσι, έκανε τα σχόλια αυτά την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Γαλλίας Inserm.

Ο διευθυντής ερευνών Καμίλ Λοχτ συζητούσε το θέμα του εμβολίου BCG για τη φυματίωση, που δοκιμάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αυστραλία εναντίον του νέου κορονοϊού.

Ο Μιρά ρώτησε: «Εάν θα μπορούσα να γίνω προκλητικός, δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτήν τη μελέτη στην Αφρική, όπου δεν υπάρχουν μάσκες, αγωγή ή μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως γίνεται κάπως έτσι, παρεμπιπτόντως, σε ορισμένες έρευνες για το AIDS ή με τις ιερόδουλες;».

«Δοκιμάζουμε πράγματα, διότι γνωρίζουμε ότι είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλο βαθμό και δεν προστατεύουν τους εαυτούς τους».

Ο Καμίλ Λοχτ, ο διευθυντής ερευνών του Inserm, απάντησε: «Έχετε δίκιο. Και παρεμπιπτόντως, βρισκόμαστε στη διαδικασία να σκεφτούμε, παράλληλα, μια έρευνα στην Αφρική... Αυτό δεν μας αποτρέπει, παράλληλα, από το σκεφτόμαστε για μια έρευνα στην Ευρώπη και την Αυστραλία».

Τα σχόλια προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Αφρική δεν είναι εργαστήριο δοκιμών» έγραψε στο Twitter ο αστέρας του ποδοσφαίρου από την Ακτή Ελεφαντοστού Ντιντιέ Ντρογκμπά. «Θα ήθελα να καταδικάσω απερίφραστα αυτές τις ταπεινωτικές, ψευδείς και κυρίως βαθιά ρατσιστικές δηλώσεις».

Δικηγορικός σύλλογος από το Μαρόκο έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα μηνύσει τον Μιρά για ρατσιστική δυσφήμηση.

Σε μια ανακοίνωση σήμερα, ο εργοδότης του Μιρά, το δίκτυο νοσοκομείων του Παρισιού, ανέφερε πως ο γιατρός είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνους που πληγώθηκαν, σοκαρίστηκαν και ένιωσαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια που αδέξια έκανα στο LCI αυτήν την εβδομάδα».

Ο Λοχτ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά. Το Inserm ανέφερε στο Twitter ότι το βίντεο της συνομιλίας παρερμηνεύτηκε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και σημείωσε ότι το εμβόλιο δοκιμάζεται επί του παρόντος μονάχα στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»

Σχετικές ειδήσεις