ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο «θηλυκός Τσιόδρας» που ενημερώνει τους Σέρβους για την πανδημία

Κορονοϊός: Ο «θηλυκός Τσιόδρας» που ενημερώνει τους Σέρβους για την πανδημία

Βλέποντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Σέρβοι είναι τυχεροί που καθημερινά τους ενημερώνει μια τόσο όμορφη κυρία για την πορεία της πανδημίας... 

Η επιστήμονας που ενημερώνει τους Σέρβους για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τους στρέφει τα βλέμματα πάνω της όχι μόνο λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πληθωρική επιδημιολόγο και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Νταρίτσα Κίσιτς Τεπαβσεβιτς (Darija Kisic Tepavcevic) που στην εποχή της πανδημίας, αποτελεί το δημοφιλέστερο πρόσωπο στη χώρα.

Ποια είναι η ξανθιά κυρία;

Δείτε τις φωτογραφίες της στην gallery

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το βιογραφικό της είναι ομολογουμένως πλούσιο:

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου το 2001 και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας. Το διδακτορικό της, είχε θέμα: «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας». Το 2020 εξελέγη στη θέση Βοηθού Καθηγητή στο μάθημα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής. Το 2007 εκλέχτηκε επίκουρη καθηγήτρια και σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου.

Θυμίζουμε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η Σερβία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα περιορισμού. Έκλεισαν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχουν τεθεί περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων και στην κυκλοφορία των πολιτών. Παράλληλα υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για όλους τους ξένους υπηκόους, ενώ οι Σέρβοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στην οικία τους.

Κορονοϊός: 89 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε 67χρονη στο «Ασκληπιείο»

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ