ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Τα χειρότερα πέρασαν - Περισσότεροι από 10.000 νεκροί

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Τα χειρότερα πέρασαν - Περισσότεροι από 10.000 νεκροί

Κορονοϊός: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που, ωστόσο, εκτιμά ότι τα «χειρότερα» της κρίσης «έχουν περάσει».

«Μπορούμε να ελέγξουμε τη διασπορά: Νιώστε καλά για αυτό. Τα χειρότερα πέρασαν, εάν συνεχίσουμε να είμαστε έξυπνοι» και να τηρούμε τα μέτρα απομόνωσης, είπε ο Κουόμο, σπεύδοντας, ωστόσο, να συμπληρώσει:

«Εάν κάνουμε κάτι ανόητο, θα δείτε τα νούμερα αυτά να καταγράφουν άνοδο από αύριο κιόλας».

Η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πολιτεία στις ΗΠΑ, καταγράφοντας 10.056 θανάτους από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, από την αρχή της πανδημίας.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, και μονάχη της η πόλη της Νέας Υόρκης, καταμετρούν περισσότερους θανάτους από τη νόσο σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, με εξαίρεση την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, καταγράφεται επιβράδυνση του καθαρού αριθμού νοσηλειών (της διαφοράς, δηλαδή, μεταξύ των εισαγωγών και των εξιτηρίων).

Ήταν 118 τις τελευταίες 24 ώρες έναντι περισσότερων από 1.000 την 3η Απριλίου και τις προηγούμενες ημέρες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αξιοσημείωτος θεωρείται, επίσης, ο απολογισμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες, με 671 θανάτους, που είναι ο μικρότερος εδώ και μία εβδομάδα (5 Απριλίου).

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία ελέγχου της διασποράς» του ιού, τόνισε ο κυβερνήτης.

Ο Άντριου Κουόμο, που συνεργάζεται στενά με τους κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, είπε, επίσης, ότι θα ανακοινώσει ένα συντονισμένο πλάνο για την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων και των σχολείων.

«Μπορούμε τώρα να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα», είπε ο Άντριου Κουόμο και να «εκπονήσουμε ένα σχέδιο που θα προβλέπει την επανεκκίνηση ορισμένων τομέων δραστηριότητας...».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο ότι η ανακοίνωση περί ελέγχου της πανδημίας στην περιοχή της Νέας Υόρκης θα οδηγήσει σε χαλάρωση της τήρησης των μέτρων καραντίνας, ο Άντριου Κουόμο έσπευσε να επικαλεστεί τους αριθμούς.

«Δεν θα πω ψέματα στους πολίτες». «Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Οι αριθμοί είναι οι αριθμοί. Έχω ανάγκη οι πολίτες να πιστεύουν ότι αυτό που κάνουμε είναι αξιόπιστο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι