ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνόδεψαν μετανάστες στη Μυτιλήνη - Η απάντηση του Λιμενικού (vid)

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνόδεψαν μετανάστες στη Μυτιλήνη - Η απάντηση του Λιμενικού (vid)

Άμεση ήταν η απάντηση του Λιμενικού

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης πρωινές ώρες σήμερα (18/04), όπου εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

Δείτε το βίντεο:

Η «πονηρή» άσκηση μεταξύ Κρήτης και Λιβύης

Την ίδια στιγμή, το βλέμμα νοτίως της Κρήτης στρέφει η ελληνική πλευρά λόγω ύποπτων κινήσεων της Άγκυρας στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης.

Αφορμή μία στρατιωτική άσκηση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με τουρκικά πολεμικά πλοία που πραγματοποιήθηκε στο Λιβυκό Πέλαγος την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, τουρκικά F-16Cs της 182 Μοίρας της THK από Diarbakir ,οπλισμένα AIM-120D,υποστηριζόμενα δε από 3 KC-135Rs , Ε-7Τ και ένα C-130 της ΤΗΚ, συμμετείχαν σε Αεροναυτική Άσκηση με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στις Ακτές της Λιβύης.

«Η κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μας στη Μεσόγειο με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία» έγραψε στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε και πώς θα βγούμε από την καραντίνα: Η ημερομηνία - «ορόσημο» - Ποια καταστήματα ανοίγουν