Πακιστάν: Συντριβή αεροσκάφους

Αεροπλάνο μεταφοράς εμπορικού φορτίου τη μεγαλύτερη πακιστανική πόλη, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του...

Νεκροί είναι και οι οκτώ επιβαίνοντες στο ρωσικής κατασκευής μεταγωγικό αεροσκάφος που συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα στο Καράτσι με προορισμό το Σουδάν και φορτίο 31 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι επιβαίνοντες στο Ilyushin IL-76 ήταν Ρώσοι υπήκοοι.

"Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι η μια μηχανή του [τετρακινητήριου] αεροσκάφους είχε πιάσει φωτιά. Ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, αλλά συνετρίβη", δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

Ένας εργάτης τραυματίστηκε καθώς το αεροπλάνο πέρασε πολύ κοντά σε κτίρια διαμερισμάτων όπου διαμένουν κυρίως απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού του Πακιστάν κι εξεράγη μετά τη συντριβή, προκαλώντας εκτεταμένη πυρκαγιά, σε κτιριακό συγκρότημα υπό κατασκευή.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν κάπου τέσσερις ώρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά και διασώστες έψαχναν ακόμα στα συντρίμμια για σορούς και τραυματίες.

Οι έξι σοροί που μεταφέρθηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι "εντελώς απανθρακωμένες και πέραν πάσης αναγνωρίσεως", δήλωσε ο Σεμί Τζαμάλι, επικεφαλής του νοσοκομείου Τζίνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo οκτώ ως δέκα οικοδόμοι που πιστεύεται ότι κοιμούνταν στο ένα υπό κατασκευή κτίριο που διαλύθηκε αγνοούνται. Το τηλεοπτικό δίκτυο Express 24/7 έκανε λόγο για 10 νεκρούς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιοι είναι.

Πρόεκιται για το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε τέσσερις μήνες στο Πακιστάν, μια χώρα 170 εκατ. πολιτών όπου τα ταξίδια μεταξύ πόλεων γίνονται συνήθως από αέρος. Μάλιστα, το Ιλιούσιν είναι το δεύτερο αεροπλάνο που πέφτει μετά την απογείωσή του από το Καράτσι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Στις 5 Νοεμβρίου, αεροπλάνο ναυλωμένο από ξένη πετρελαϊκή εταιρεία συνετρίβη κι αυτό αμέσως μετά την απογείωση από το Καράτσι, με απολογισμό 21 νεκρούς.