ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης στους ηγέτες που ξεχώρισαν στη μάχη για τον Covid-19

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης στους ηγέτες που ξεχώρισαν στη μάχη για τον Covid-19
IN TIME

Ανάμεσα στους διεθνείς ηγέτες, ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη κατά του κορονοϊού, βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο, Άλαστερ Κάμπελ.

Στο άρθρο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα The New European, o δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ, φτιάχνει ένα Top 10 αναφορικά με την δράση των διαθνών ηγετών απέναντι στην πανδημία του Covid-19.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν τα πήγαν καλά και γι΄ αυτό μικρότερες χώρες έδειξαν πολύ καλύτερα πώς γίνεται σωστά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν. Στη δεκάδα αναφέρονται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σιέν-Τζεν και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην 8η θέση. Σχετικά ο Άλαστερ Κάμπελ γράφει: «Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει συσχετίσει την Ελλάδα με το χάος. Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει ευρέως επιδοκιμασίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τον χειρισμό αυτής της κρίσης. Αυτός ο τίτλος του Bloomberg ήταν τυπικός: "Η ηγεσία του πρωθυπουργού στο lockdown έσωσε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του κορωναϊού". Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, έχει 75% αποδοχή. Αποφάσισε νωρίς για την κρίση απαιτώντας γρήγορη και αποφασιστική δράση, και φρόντισε να εξηγήσει τους λόγους, για τις δύσκολες επιλογές και τις συνέπειές τους. Οι ομιλίες του ήταν ζωτικής σημασίας σε αυτό. Ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει την κρίση για να πολώσει. Ο Τζόνσον απολάμβανε μια ώθηση στα ποσοστά του όταν αρρώστησε, αλλά αυτό υποχωρεί καθώς ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται και οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε μερικά από τα πρώτα του λάθη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μένετε ίδιοι τελικά - Τσίπρας: Να σου ανάψουμε κάνα κερί;

Σχετικές ειδήσεις