ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Προσοχή: Φρικτά συμπτώματα σε παιδιά που πιθανόν να συνδέονται με τον φονικό ιό

Κορονοϊός - Προσοχή: Φρικτά συμπτώματα σε παιδιά που πιθανόν να συνδέονται με τον φονικό ιό

Μια γυναίκα από το Μάντσεστερ πιστεύει ότι δύο από τα παιδιά της είχαν σύνδρομο «Kawasaki-like» αφού η ίδια υπέφερε από συμπτώματα κορονοϊού.

Μια μητέρα προειδοποίησε τους γονείς να προσέχουν τα συμπτώματα ενός συνδρόμου που φοβάται η ίδια ότι θα μπορούσαν να συνδεθούν με την πανδημία του κορονοϊού.

Η Suzanne Mawdsley, από το Radcliffe, στο Greater Manchester, αναφέρει ότι δύο από τα παιδιά της είχαν αυτά τα συμπτώματα, αλλά έχουν επηρεαστεί με διαφορετικούς τρόπους και προειδοποιεί τους γονείς να είναι προσεκτικοί για διάφορα συμπτώματα.

Η ίδια έχει κάποια συμπτώματα κορονοϊού αλλά δεν έχει δοκιμαστεί στον ιό, ούτε έχει κάνει κάποιο τεστ. Το σαββατοκύριακο εκδόθηκε μια ειδοποίηση για μια «κατάσταση που σχετίζεται με τον κορονοϊό» που εμφανίζεται στα παιδιά.

Οι ειδικοί το περιέγραψαν ως «ασθένεια που μοιάζει με την Kawasaki», μια μορφή συνδρόμου τοξικού σοκ που προκαλεί στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να προσβάλει τα δικά του όργανα.

Ενώ οι γιατροί τόνισαν ότι ένας μικρός αριθμός παιδιών φαίνεται να έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής, οι ειδικοί θέλουν να γνωρίζουν την αύξηση του αριθμού των παιδιών που πάσχουν από αυτό που περιγράφεται ως «φλεγμονώδες σύνδρομο» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε για μία σέλφι - Τραγωδία στην προσπάθεια να γιορτάσει την λήξη της καραντίνας