ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε σε εγκαίνια λίγες ώρες μετά τις φήμες πως πέθανε

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε σε εγκαίνια λίγες ώρες μετά τις φήμες πως πέθανε
kcna

O Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

Eίναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA.

«Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Φήμες ωστόσο αναφέρουν ότι το εργοστάσιο λιπασμάτων είναι στην πραγματικότητα πυρηνικό εργοστάσιο, όπου η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει το νέο της όπλο κατά της ανθρωπότητας.

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην Σουντσόν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από την Πιόνγιανγκ, και χτίζεται από το 2017.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ και ο περίγυρός του το επισκέπτονται.

Σύμφωνα με τo Center for Nonproliferation Studies της Καλιφόρνια, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στο εργοστάσιο αυτό γίνεται απόσπαση ουρανίου. Το ουράνιο είναι εξάλλου υποπροϊόν της παραγωγής φωσφορικού λιπάσματος.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Εικόνες ντοκουμέντο μέσα από το παλάτι του - Η απόλυτη χλιδή

Βρίσκεται στο κέντρο της Πιονγκιάνγκ και θυμίζει κατασκευή από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ένα τεράστιο μπλοκ τσιμέντου, βρίσκεται εκεί για να θυμίζει σε όλους τους Βορεικορεάτες, πως ο Κιμ Γιονγκ-Ούν τους παραμένει μια εμβληματική φιγούρα αποπνέοντας φόβο, παρά σεβασμό.

Το Παλάτι του Ryongsong, εκτείνεται σε 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Κιμ Ιλ-Σανγκ. Είναι μια από τις συνολικά 8 προεδρικές κατοικίες που υπάρχουν στην Πιονγκγιάνγκ.

Αποτελεί, ωστόσο, την αγαπημένη κατοικία του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος ζει εκεί με την σύζυγό του και τα 3 του παιδιά, νούμερο το οποίο δεν είναι καν επιβεβαιωμένο, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Βόρεια Κορέα.

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες μέσα από την έπαυλη του Kim:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του - Η καλλονή - «φάντασμα» της Βόρειας Κορέας

Σχετικές ειδήσεις