ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ήλιος ξύπνησε; Η ισχυρότερη αναλαμπή από τον Οκτώβριο του 2017 – Τι σημαίνει για τους επιστήμονες;

Ο Ήλιος ξύπνησε; Η ισχυρότερη αναλαμπή από τον Οκτώβριο του 2017 – Τι σημαίνει για τους επιστήμονες;

Νέες ηλιακές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου, μετά την ολοκλήρωση του 24ου ηλιακού κύκλου – παρατήρησαν οι επιστήμονες της NASA.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail οι επιστήμονες κατέγραψαν επίσης στις 29 Μαΐου την «ισχυρότερη αναλαμπή από τον Οκτώβριο του 2017». Τα δύο αυτά γεγονότα μαζί κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι «είναι ένα σημάδι που υποδεικνύει πως το άστρο κινείται σε μια πιο ενεργή φάση του 11ετούς κύκλου του».

Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που μας πέρασε η ηλιακή επιφάνεια ήταν χωρίς κηλίδες για 270 μέρες, περνώντας δηλαδή το 77% της χρονιάς χωρίς τις χαρακτηριστικές σκοτεινές κυκλικές επιφάνειες της φωτόσφαιράς του.

Δείτε την gallery:

Η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι συνεχής, αλλά λαμβάνει χώρα σε κύκλους έντονης και ήπιας δραστηριότητας. Αυτοί οι κύκλοι αλλάζουν κάθε 11 χρόνια και η περιοδικότητα του φαινομένου των κηλίδων αποκαλείται «ενδεκαετής ηλιακός κύκλος».

Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση του 24ου ηλιακού κύκλου (συν πλην έξι μήνες). Ένας κύκλος που οι αστρονόμοι χαρακτηρίζουν περίεργο, καθώς ήταν ο ασθενέστερος των τελευταίων 80 ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροφορεμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις