ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Στην λύση του μυστηρίου πλησιάζουν οι Αρχές για την γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα έξω από την δουλειά της στην Καλλιθέα 

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορομένης δράστιδος που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, στην Καλλιθέα, έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, ενώ στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται, πλέον, πέντε γυναίκες, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που επεξεργάζεται όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει ληφθεί, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την εικόνα όταν εμφανίζεται μία ύποπτη γυναίκα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί θα τη δείξουν στην 34χρονη μήπως μπορέσει να την αναγνωρίσει.

Σημειώνεται, ότι κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε χθες, για ακόμη μία φορά, την άτυχη γυναίκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Η 34χρονη δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι παραπάνω από όσα έχει καταθέσει έως τώρα. Σήμερα αναμένεται να την επισκεφθούν εκ νέου αστυνομικοί που διευρευνούν την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΕΛΑΣ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό της δράστιδος.

Το «κλειδί» κρύβεται στη λάθος κίνηση της «μαυροντυμένης»

Στο πιο κρίσιμο 48ωρο μπαίνουν από σήμερα το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση της γυναίκας με τη μάσκα.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει να λυθεί ο γρίφος της επίθεσης στην 34χρονη.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η «μαυροφορεμένη» έκανε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο θα οδηγήσει στα ίχνη της. Συγκεκριμένα η δράστις είχε μισθώσει το ταξί, με το οποίο πήγε στον τόπο του εγκλήματος, μέσω εφαρμογής στο κινητό της ή στον υπολογιστή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη λάθος της «μαυροντυμένης», που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου, ήταν πως κουβαλούσε το κινητό τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι, όσο και τις δύο προηγούμενες που κατόπτευε το χώρο.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν καταφέρει να συνθέσουν ένα πλαίσιο σχέσεων και επαφών μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, που η ανάλυση τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και της χαρτογράφησης των μετακινήσεων από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, θα τους δώσει διαυγή εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά και τις δύο προηγούμενες ημέρες.

«Ζητήσαμε να γίνει άρση είκοσι τηλεφωνικών αριθμών που θεωρούμε ότι ανήκουν σε άτομα που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο πρωινό της 20ης Μαίου αλλά και στο διάστημα των δύο προηγούμενων ημερών καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι η δράστις επισκέφθηκε το σημείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές και ενδεχομένως την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης να έκρυψε στο χώρο το δοχείο με το βιτριόλι» αναφέρει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα έχουν τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και με τα ψηφιακά ίχνη θα μπορέσουν να την ταυτοποιήσουν.

Ντούμας: Είμαστε κοντά σε συλλήψεις

Η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη της ηθικού αυτουργού, όπως είπε και ο κ. Ντούμας στον ΣΚΑΪ.

«Ωρίμασε η υπόθεση από πλευράς ευρημάτων», μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο και από τα βίντεο, είπε ο κ. Ντούμας.

«Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε κοντά σε συλλήψεις», εκτίμησε.

Επίσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μαραγκάκη, η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί ως ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Είδα τη μαυροντυμένη να τρέχει-Μπορώ να την αναγνωρίσω»

Την αποκαλυπτική μαρτυρία ενός καταστηματάρχη της Καλλιθέας δημοσιεύει η Real News. Σύμφωνα με αυτή μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια είχε η μαυροντυμένη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης στην Καλλιθέα.

«Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η “φυγή” της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. “Σταμάτα εδώ” της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχε ψυχρό βλέμμα. Φορούσε μαύρο παντελόνι, ένα γυναικείο πόλο, μάσκα προσώπου και τσάντα στον ώμο. Εγώ είμαι 1,78 ύψος και εκείνη την υπολογίζω στο 1,67. Είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια. Ναι θα την αναγνώριζα ξανά», ανέφερε στη Real News.

Από την πλευρά της η 34χρονη δεν σταματά να ρωτά για τις εξελίξεις στην έρευνα των αστυνομικών.

«Θέλω να μάθω γιατί μου έκανε αυτό το κακό. Θέλω γρήγορα να πιαστεί αυτή που μου το προκάλεσε, να συλληφθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Αυτή είναι η γυναίκα που βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών

Σύμφωνα με τα στοχεία, που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ, η ύποπτη έχει μία πολύ προσωπική σχέση με άνδρα που βρίσκεται στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης. Οι δυο τους, έχουν αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου, ωστόσο δεν είναι πλέον σύντροφοι. Ο άνδρας κουβεντιάζοντας με την Ιωάννα, της είχε περιγράψει αυτή τη γυναίκα ως ασταθή, σκληρό άνθρωπο και με ιδιόρρυθμη συμπεριφορά.

Η 34χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, θεώρησε πως η εν λόγω γυναίκα θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι και από την αρχή της εβδομάδας βρίσκεται στο στόχαστρο της αστυνομίας. Μάλιστα, η περιγραφή που έδωσε για την μαυροντυμένη γυναίκα -ψηλή και αδύνατη- ταιριάζει με τη σωματοδομή της γυναίκας, στην οποία… πήγε το μυαλό της 34χρονης. Γείτονες της ύποπτης, επιβεβαίωσαν την αμφίθυμη συμπεριφορά της, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως τους χτυπά επίμονα τα κουδούνια τα ξημερώματα.

Το άλλοθι της ύποπτης, είναι ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε δημόσια υπηρεσία, στην Κατεχάκη. Η αστυνομία ερευνά αν αυτή η υπηρεσία έχει κάμερα ασφαλείας, ώστε να δει αν η γυναίκα έχει καταγραφεί απο κλειστό κύκλωμα.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν συνδυαστικά τα στοιχεία για την ύποπτη με την κατάθεση του οδηγού ταξί, για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τη γυναίκα που παρέλαβε από το Παγκράτι και την αποβίβασε επί της λεωφόρου Θησέως, κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις