ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές νεροποντές στην Αυστραλία

Καταστροφικές νεροποντές στην Αυστραλία

Σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Αυστραλίας και δη του Κουίνσλαντ έχουν προκαλέσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι θυελλώδης άνεμοι των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.Συγκεκριμένα, στο Κουίνσλαντ και ειδικά στο Μπρίσμπεϊν και το Γκολντ Κοστ, σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι.

Αποτέλεσμα ήταν αρκετοί άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ άλλοι προειδοποιήθηκαν για εκκένωση κατοικημένων περιοχών. Οι αρχές συνέστησαν στους ανθρώπους να αποφεύγουν απρογραμμάτιστα ταξίδια και να μην τοποθετούν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Πάντως, καταιγίδα έπληξε και το Ντάργουιν με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος αλλά να πλημμυρίσει και το αεροδρόμιο της πόλης. Κάποιες πτήσεις ακυρώθηκαν. Σύμφωνα με μετεωρολόγους, τις προσεχείς ημέρες, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν στην Αυστραλία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες κλίμακας ανάλογης με τις διαστάσεις της θεομηνίας του 2011, ειδικά στο Κουήνσλαντ.