ΚΟΣΜΟΣ

Για διακοπές στο εξοχικό του στο Πήλιο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Για διακοπές στο εξοχικό του στο Πήλιο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Στην Ελλάδα για διακοπές έφτασε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αγνοώντας τις ταξιδιωτικές συστάσεις εν μέσω πανδημίας από την βρετανική κυβέρνηση, η οποία προτρέπει τους πολίτες να ταξιδεύουν μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail», πέταξε χθες – μέσω Βουλγαρίας – για τον αγαπημένο του προορισμό, το Πήλιο.

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού πέταξε μέσω της βουλγαρικής πρωτεύουσας, την Σόφια, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Μιλώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Πήλιο, το βράδυ της Τετάρτης (01/07), ο Στάνλεϊ Τζόνσον, είπε: «Είμαι στο Πήλιο για για δουλειές, προσπαθώντας να κάνω την κατοικία μου covid-free εν όψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν. Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα μέτρα στο κατάλυμα, γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τον κορονοϊό εδώ. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χάρηκαν πολύ που με είδαν να έρχομαι. Όλοι ήθελαν να μάθουν από πού ήρθα και τι έκανα. Στην συνέχεια, μέτρησαν την θερμοκρασία μου. Πρέπει να εγκαταστήσουμε αυτές τις αεροπορικές γέφυρες το συντομότερο δυνατό. Από ότι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ προσεκτικοί εδώ».

Όσο για την κατοικία του στο Πήλιο, η τετράκλινη βίλα του διαθέτει πισίνα και βεράντες με θέα στα βουνά και την θάλασσα. Η παραλία απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια μέσα από έναν ελαιώνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοεί τα μέτρα

Tο ταξίδι του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού δείχνει ότι είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς μέσω τρίτης χώρας και να παραβλέψει τους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την εξάπλωση της πανδημίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί ενάντια των κυβερνητικών συμβουλών σχετικά με τον κορονοϊό.

Πριν από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο Στάνλεϊ Τζόνσον ισχυρίστηκε πως θα συνεχίσει να πηγαίνει στην παμπ, παρά το γεγονός πως οι ηλικιωμένοι έπρεπε να παραμείνουν στα σπίτια τους. Όπως είχε δηλώσει: «Φυσικά θα πάω σε μια παμπ, αν το θελήσω. Οι ιδιοκτήτες των παμπ χρειάζονται λίγο κόσμο, δεν θέλουν να μην πηγαίνει κανένας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο. Όπως αναφέρει, υπάρχουν περιορισμένες ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας και δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Την Τρίτη, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τα μέτρα θα τεθούν υπό συνεχή επανεξέταση, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, είναι πιθανό να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αγγλία.

Τι είπε για το συμβάν ο Στέλιος Πέτσας

Για το θέμα της άφιξης του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Πέμπτης (02/07).

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος γενικότερα στη δυνατότητα πολιτών να έρχονται στη χώρα μας από χώρες όπως η Βρετανία και η Σουηδία, «έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις έως τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία».

«Αν κάποιος πολίτης των χωρών αυτών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, φυσικά και μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλωστε γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές», πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο 22:41:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε