ΚΟΣΜΟΣ

«Ροζ» σκάνδαλο σε ξενοδοχείο «αναζωπύρωσε» τον κορονοϊο

«Ροζ» σκάνδαλο σε ξενοδοχείο «αναζωπύρωσε» τον κορονοϊο

Κορονοϊός: Μια απίστευτη ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ένα  δεύτερο κύμα μολύνσεων του κορονοϊού παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail υπεύθυνοι για τη εξάπλωση του δεύτερου κύματος Covid – 19 θεωρούνται οι φρουροί ασφαλείας ενός ξενοδοχείου καραντίνας, οι οποίοι φέρονται να συνουσιάζονταν με γυναίκες ταξιδιώτες που βρίσκονταν σε καραντίνα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο 5αστερο Stamford Plaza της Μελβούρνης. Αυτό – σύμφωνα πάντα με την Daily Mail – έχει σαν αποτέλεσμα η πόλη να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα του ιού.

Δείτε στη gallery το ξενοδοχείο:

Να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη την στιγμή η Μελβούρνη είχε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο τώρα τα κρούσματα αυξάνονται. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από 31 περιπτώσεις κορονοϊού που σχετίζονται με το πολυτελές ξενοδοχείο της Μελβούρνης που χρησιμοποιείται ως χώρος καραντίνας.

Η Αυστραλία χαλαρώνει περαιτέρω τα μέτρα

Αρκετές πολιτείες της Αυστραλίας χαλάρωσαν περαιτέρω τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιτρέποντας στα εστιατόρια να υποδέχονται περισσότερους πελάτες και στα δημόσια αξιοθέατα να ανοίξουν και πάλι.

Η χώρα έχει ανακοινώσει περίπου 7.200 κρούσματα και 103 θανάτους. Καθώς η εμφάνιση νέων κρουσμάτων έχει εν πολλοίς τεθεί υπό έλεγχο, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο τριών φάσεων για την άρση των περισσότερων περιορισμών έως τον Ιούλιο.

Στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, τη Νέα Νότια Ουαλία, επιτρέπεται πλέον να κάθονται έως 50 άτομα σε ένα καφέ ή εστιατόρια, ενώ 20 άνθρωποι μπορούν να παρευρεθούν σε μια κηδεία. Τα προηγούμενα όρια ήταν 10 άνθρωποι.

Τα δημόσια αξιοθέατα, όπως γκαλερί τέχνης, μουσεία, βιβλιοθήκες και ζωολογικοί κήποι επίσης επετράπη να ανοίξουν.

Αν και οι δημόσιοι χώροι ανοίγουν και πάλι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, οι αρχές έχουν πει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να εισέλθουν σε αυτούς προκειμένου να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Στη Βικτόρια, την πολιτεία που έχει υιοθετήσει την πιο επιφυλακτική προσέγγιση στο άνοιγμα της οικονομίας, σήμερα άρχισαν να επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ. Ωστόσο, ο αριθμός των θαμώνων περιορίζεται σε 20 άτομα.

Η Αυστραλία ελπίζει ότι η άρση των περιορισμών θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, αν και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι θα χρειαστούν επιπλέον στοχευμένα μέτρα στήριξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη - Στο 0,2 ο δείκτης μετάδοσης