ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έκλεισε τα σύνορα - «Κλειδωμένη» όλη η χώρα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έκλεισε τα σύνορα - «Κλειδωμένη» όλη η χώρα

Δεν αστειεύεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Σε μια σπάνια παραδοχή προχώρησε η Βόρεια Κορέα, καθώς κόντρα σε όσα μας έχει συνηθίσει ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της λόγω κορονοϊού!

Η κρατική τηλεόραση της χώρας, η οποία φυσικά και ελέγχεται πλήρως από τον Κιμ και το επιτελείο του, ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων πως πρέπει όλοι οι κάτοικοι να είναι σε πλήρη επαγρύπνιση για να μην νοσήσει ο πληθυσμός.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Free Radio Asia, αξιωματούχοι της Πιονγκγιάγκ συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους από τη Νότια Κορέα, ώστε να συζητήσουν τα μέτρα στα σύνορα των δυο χωρών για να μην εξαπλωθεί ο covid-19.

Επίσης, η εφημερίδα Minju Joson, αναφέρει πως η Βόρεια Κορέα «έχει κλείσει πλήρως τα σύνορα και από αέρος και από θάλασσα, σε μια προσπάθεια να αφήσει τον ιό έξω από την χώρα».

Είναι η πρώτη φορά που δημόσια η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τη λέξη «κορονοϊός», με την Πιονγκγιάνγκ να αναφέρει ρητά σε κάθε ευκαρία πως η χώρα δεν έχει κανένα κρούσμα.

Από την άλλη, οι αναλυτές της Δύσης αναφέρουν πως τα κρούσματα στην χώρα είναι χιλιάδες, κάτι που οδήγησε στην δημιουργία νοσοκομείων σε χρόνο-ρεκόρ σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ η οικονομία έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα καθώς τα σύνορα με Ρωσία και Κίνα, τις μοναδικές χώρες με τις οποίες έχει εμπορικές σχέσεις η Βόρεια Κορέα, είναι κλειστά.

Τέλος, υπάρχουν και αστικοί μύθοι, που θέλουν το καθεστώς της χώρας να εκτελεί αρκετά άτομα τα οποία παραβίασαν την καραντία που υπήρχε, χωρίς φυσικά να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι - Δες ΕΔΩ αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές