ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στο Ισραήλ: Μόλις το 5,5% του πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα

Κορονοϊός στο Ισραήλ: Μόλις το 5,5% του πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 3.855 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 285.336 συνολικά, ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/10) το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 40 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στο Ισραήλ να φθάνει τους 1.864 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Σε σοβαρή κατάσταση κρίνεται ότι βρίσκονται 866 από τους συνολικά 1.592 ανθρώπους που εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται επί του παρόντος σε 61.899.

Οι περιπτώσεις στις οποίες διαγνώστηκε ότι οι ασθενείς αποθεραπεύτηκαν αυξήθηκαν σε 221.571, κατά 4.958 σε 24 ώρες.

Το 5,5% με αντισώματα

Νωρίτερα την Πέμπτη, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης στον πληθυσμό, κατά τα οποία μόλις το 5,5% των Ισραηλινών έχει αναπτύξει αντισώματα στον SARS-CoV-2.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, είχε σκοπό να εξεταστεί πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό του πληθυσμού το οποίο εκτέθηκε στον ιό κι ανέπτυξε αντισώματα, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών φορέων και των ανθρώπων που ουδέποτε υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Τα ευρήματά της υποδεικνύουν ότι το Ισραήλ απέχει ακόμη πολύ από τη λεγόμενη «συλλογική ανοσία» — ή «ανοσία της αγέλης» — καθώς και ότι το υψηλό επίπεδο αντισωμάτων στον οργανισμό δεν εγγυάται κατ’ ανάγκη μακροχρόνια ανοσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Μάνδρου: Σάλος με τις δηλώσεις για την Μάγδα Φύσσα - Τι απαντά η ίδια